Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö

Kransen - utan början och utan slut

När orden tar slut kan vi förmedla känslor med blommor.

“Säg det med blommor” – en gammal slogan som också passar bra i samband med sorg. När orden tar slut kan vi förmedla våra känslor och budskap med blommor.

Höst

Fester till minne av de döda

Alla helgons dag och halloween har mycket gemensamt.

I månadsskiftet oktober-november infaller på olika håll i världen fester till minne av döda anhöriga. Några av dessa är alla helgons dag, halloween och de dödas dag.

Vinterförvaring av krukväxter

Krukodlade växter kan med fördel övervintras i kallförråd.

Krukodling är en av dagens trender inom trädgård. Krukodlade växter kan med fördel övervintras i källare eller kallförråd. Den stora fördelen är att växterna kommer igång snabbare på våren.

Närmat

En vecka med endast närproducerad mat - hur gick det?

Klarade sig Micke Björklund på närmat?

Michael ”Micke” Björklund fick i uppdrag av Matias Jungar att under fem dagar leva på endast närproducerade råvaror. Varje dag skulle han göra frukost, lunch och middag. Han fick använda råvarorna endast en gång, och det samma gällde användningen av råvaruproducent. Varorna skulle vara framställda inom 30 kilometers radie från Vasa. Till sin hjälp fick han välja ut tre basvaror, och eftersom han är Micke Björklund så valde han smör, grädde och salt. Grunden i hans matlagning, som han uttrycker det själv.

Bläddra bland innehållet

Inga artiklar hittades med den valda bokstaven. Var god välj en annan.

Nyligen publicerat - Mat och fritid

 • Kransen - utan början och utan slut

  När orden tar slut kan vi förmedla känslor med blommor.

  “Säg det med blommor” – en gammal slogan som också passar bra i samband med sorg. När orden tar slut kan vi förmedla våra känslor och budskap med blommor.

 • Bakad rotselleri med rökt sik

  Vi använder hela rotsellerin, även rottrådar och blast.

  Rotselleri är en rätt lurvig rotsak med en rejäl härva rottrådar. Vi använder hela rotsellerin, även blasten, men får man bara tag i själva rotfrukten går det självklart bra att använda andra mörkgröna blad som svartkål eller grönkål istället för selleristjälkarna.

 • Är De gröna nu ett systemparti?

  I Helsingfors är gröna, sdp och saml bästisar. Fint så?

  Det är så rörande att se. Gröna, socialdemokrater och samlingspartister: Bästa kompisar i huvudstaden Helsingfors – men ideologiska ovänner på riksplanet.