Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö

#platsförentill

En annorlunda jul hos Ljungströms

Berit öppnade sitt hem - det fick oväntade följder.

I fjol höstas lade Berith Ljungström från Åkersberga i Sverige ut en annons på Blocket. Hon skrev att hon hade några lediga platser kring sitt julbord på julafton. Hon fick massvis med svar från människor i alla åldrar, från små och stora familjer.

Har du plats för en till?

Vi öppnar upp för fler att komma in i värmen.

Den här julen vill vi sprida idén om att öppna upp för fler att komma in i värmen.

Vinter

Advent

Pepparkakor och pepparkakshus

Att baka pepparkakor hör till julförberedelserna.

Att baka pepparkakor, pryda kakorna och kanske göra ett pepparkakshus. Doften sprider sig, men man bör akta sig för det heta sockret.

Närmat

En vecka med endast närproducerad mat - hur gick det?

Klarade sig Micke Björklund på närmat?

Michael ”Micke” Björklund fick i uppdrag av Matias Jungar att under fem dagar leva på endast närproducerade råvaror. Varje dag skulle han göra frukost, lunch och middag. Han fick använda råvarorna endast en gång, och det samma gällde användningen av råvaruproducent. Varorna skulle vara framställda inom 30 kilometers radie från Vasa. Till sin hjälp fick han välja ut tre basvaror, och eftersom han är Micke Björklund så valde han smör, grädde och salt. Grunden i hans matlagning, som han uttrycker det själv.

Bläddra bland innehållet

Inga artiklar hittades med den valda bokstaven. Var god välj en annan.

Har du plats för en till?

Vi öppnar upp för fler att komma in i värmen.

Den här julen vill vi sprida idén om att öppna upp för fler att komma in i värmen.

Strömsös vintersoppa för många

Plocka det du vill äta och fyll på med het buljong!

Vill du bjuda in många på mat är vår vintersoppa precis det du behöver. Basen är en mustig buljong med tydlig smak av skog. Till det serveras en buffé med valfria goda ingredienser. Plocka det du vill äta och fyll på med het buljong, värmande och smakrik i vinterkylan.

Nyligen publicerat - Mat och fritid

  • Slutkockat i Karis - landslaget tackar för sig

    Kocklandslaget gjorde Raseborg mer kulinariskt.

    Kocklandslaget lämnar Raseborg och flyttar till storstan. Laget lämnar efter sig en stad som är mera medveten om kulinariska läckerheter än tidigare.

  • En annorlunda jul hos Ljungströms

    Berit öppnade sitt hem - det fick oväntade följder.

    I fjol höstas lade Berith Ljungström från Åkersberga i Sverige ut en annons på Blocket. Hon skrev att hon hade några lediga platser kring sitt julbord på julafton. Hon fick massvis med svar från människor i alla åldrar, från små och stora familjer.

  • Strömmingen är mager i Finska viken - fet i Bottenhavet

    Torsken har ökat lite, visar Arandas forskningsfärder.

    Rikligt med vassbuk gör strömmingen mager och torsken har ökat något i vattnen utanför Finland. Det visar resultaten från forskningsfartyget Arandas forskningsresor i Östersjön under hösten.