Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö

Möt människor på slöjdkryssning

Passion, kreativitet och terapi. Därför handarbetar vi.

Möt människor på slöjdkryssning Passion, kreativitet och terapi. Därför handarbetar vi. En lördag i januari samlades 300 människor på en slöjdfestival som hölls på färjan mellan Vasa och Umeå. Människor med olika bakgrund och ålder som förenas av passion för handens arbete.

Vinter

Såhär vallar och servar du längdskidorna

Det är sportlovsdags - såhär servar du enkelt skidorna

Det lackar ju mot sportlov nu, och vad är väl då bättre än att se till att de gamla längdskidorna får en grundlig service. Jag vänder mig till Tomas Brännkärr, som kan dethär. Han åker själv mycket, och han har också servat sina barns skidor.

Vegetariskt

Efter nio

Rödbetssallad med fetaost och granatäpple

Rödbetssallad med fetaost och granatäpple.

Kenneth Nars enkla förrätt där granatäpplets och fetaostens syrlighet bryter förnämligt rödbetans sötma och jordnära karaktär.

Hallontiramisu med citronsmak

Hallontiramisu med citronsmak.

En skandinavisk variant av den italienska klassikern tiramisù, en av landets mest älskade efterrätter.

Närmat

En vecka med endast närproducerad mat - hur gick det?

Klarade sig Micke Björklund på närmat?

Michael ”Micke” Björklund fick i uppdrag av Matias Jungar att under fem dagar leva på endast närproducerade råvaror. Varje dag skulle han göra frukost, lunch och middag. Han fick använda råvarorna endast en gång, och det samma gällde användningen av råvaruproducent. Varorna skulle vara framställda inom 30 kilometers radie från Vasa. Till sin hjälp fick han välja ut tre basvaror, och eftersom han är Micke Björklund så valde han smör, grädde och salt. Grunden i hans matlagning, som han uttrycker det själv.

Bläddra bland innehållet

Inga artiklar hittades med den valda bokstaven. Var god välj en annan.

Nyligen publicerat - Mat och fritid

  • Taekwondo fortsätter vara pop i Lovisa

    Kampsporten taekwondo är en populär hobby i Lovisa.

    Kampsporten taekwondo har varit en populär hobby i Lovisa redan i flera år. "Nästan alla i Lovisa har hållit på med taekwondo i något skede", säger tränare Jessica Stenvall.

  • Andreas von Weissenberg: Vi såg en tyst revolution

    I sämre tider ökar viljan att hjälpa andra.

    - Människans förmåga till framtidstro när katastrofen är ett faktum är otrolig, säger Andreas von Weissenberg som är chef för den internationella katastrofhjälpen på Finlands Röda Kors. I sitt arbete har han sett konsekvenserna av både naturkrafter och mänskliga krafter på nära håll, på gott och ont.