Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö

Grönsaksbuljong

Smakrik bas till många rätter eller som god, varm dryck.

Grönsaksbuljong är enkelt att göra och den blir absolut mest smakrik när man gör den själv. Dessutom får man ju själv avgöra hur mycket salt man vill ha i.

Restauranger

Islands och Färöarnas första Michelinstjärnor

"Nu har alla nordiska länder Michelinstjärnor"

Färöarna och Island fick sina första Michelinstjärnor någonsin i restaurangerna Koks respektive Dill. Övriga nya utnämningar fördelades någorlunda jämnt över Norden, med utantag för Finland som i år kammade noll.

Möt människor på slöjdkryssning

Passion, kreativitet och terapi. Därför handarbetar vi.

Möt människor på slöjdkryssning Passion, kreativitet och terapi. Därför handarbetar vi. En lördag i januari samlades 300 människor på en slöjdfestival som hölls på färjan mellan Vasa och Umeå. Människor med olika bakgrund och ålder som förenas av passion för handens arbete.

Vinter

Såhär vallar och servar du längdskidorna

Det är sportlovsdags - såhär servar du enkelt skidorna

Det lackar ju mot sportlov nu, och vad är väl då bättre än att se till att de gamla längdskidorna får en grundlig service. Jag vänder mig till Tomas Brännkärr, som kan dethär. Han åker själv mycket, och han har också servat sina barns skidor.

Vegetariskt

Närmat

En vecka med endast närproducerad mat - hur gick det?

Klarade sig Micke Björklund på närmat?

Michael ”Micke” Björklund fick i uppdrag av Matias Jungar att under fem dagar leva på endast närproducerade råvaror. Varje dag skulle han göra frukost, lunch och middag. Han fick använda råvarorna endast en gång, och det samma gällde användningen av råvaruproducent. Varorna skulle vara framställda inom 30 kilometers radie från Vasa. Till sin hjälp fick han välja ut tre basvaror, och eftersom han är Micke Björklund så valde han smör, grädde och salt. Grunden i hans matlagning, som han uttrycker det själv.

Bläddra bland innehållet

Inga artiklar hittades med den valda bokstaven. Var god välj en annan.

Nyligen publicerat - Mat och fritid

  • Fredrik Paulún: Min mission är att få folk att må bättre

    "Fredrik Paulún om rollen som känd näringsfysiolog".

    Fredrik Paulùn är en av Sveriges mest populära näringsfysiologer. Han har författat ett tjugotal böcker om olika dieter och skriver inlägg för ett flertal tidningar. För 20 år sedan var Fredrik med om att lansera GI-dieten i sitt hemland, men hur ser han på kolhydrater, hälsohets, proteintrender och rollen som näringsauktoritet idag?

  • Strömsö på badrumsvisit

    Elin tittar in i två ganska speciella badrum.

    Elin hälsar på hos familjerna Autio och Österåker i deras badrum.

  • Begagnad byrå blir badrumsmöbel

    Jim bygger om en liten möbel för handfatet i badrummet.

    Jim och Elin bygger om ett litet träskåp till en möbel för handfatet i badrummet.

  • Armband av återanvänd schampoflaska och garn

    Gör själv olika armband med återvinningsfilosofi.

    Så här kan du återanvända schampoflaskor och göra egna armband. Passligt pyssel att göra med barn och unga eller som små presenter att ge bort.