Hoppa till huvudinnehåll

Unga får chansen att bekanta sig med ledarskap

50 studerande följer i ledarens fotspår.

Under en dag får 50 unga i Österbotten och Mellersta Österbotten möjlighet att följa en ledare i arbetet. - Vi vill inspirera de unga och visa på karriärmöjligheter, säger Paula Erkkilä på Österbottens handelskammare.

Korsholm: Nej till Vasa - igen

Landskapsreformen kräver merparten av resurserna.

Den pågående landskapsreformen kräver mycket resurser just nu och kommer att göra så också nästa år. Samtidigt har kommunfullmäktige så sent som 2015 sagt nej till ett Stor-Vasa. Det här är kommundirektör Rurik Ahlbergs huvudsakliga argument mot att inleda en ny utredning kring att gå samman med Vasa.

PVO: Kolkraftverket i Kristinestad kan rivas

Kraftverket kördes ner för två år sedan.

Pohjolan Voimas kolkraftverk i Kristinestad och Björneborg kan rivas. De bägge kraftverken har stått stilla sedan 2015 på grund av olönsamhet. Hittils har kraftverken hållits i beredskap, men nu behövs de inte längre.

Svarta listor vid Boliden

Metallförbundet polisanmäler företaget.

Gruvbolaget Boliden håller sig med svarta listor över arbetstagare som fått varningar. Den här listan distribuerades av misstag bland företagets anställda - nu polisanmäler metallförbundet företaget.

Snöskoter fastnade i issörja utanför Korsholm

Kom ihåg att isarna är förrädiska, hälsar sjöbevakningen.

På söndag förmiddag noterade sjöbevakare två personer och en snöskoter som sjunkit ner i issörja i Slumpvik i Korsholm. Männen var blöta men klarade sig oskadda. Sjöbevakningen påminner om svaga isar.

Lyssna på Vega Österbotten

Nu på Vega Österbotten

Laddar program...

Österbotten - radionyheter

Lyssna i efterhand på Arenan

Är det bättre med färsk eller torr ved?

Färsk ved ger mer värme.

Ett missöde i arbetet ledde till ett intressant fynd i Kauhava: Det är bättre att bränna färsk ved än torr ved. Men vad gäller mindre ugnar, som till exempel bastuugnen, är det fortfarande vettigare med torr ved.

De delar med sig av lantlivet

Beslutet att bjuda in främmande människor har vuxit fram.

Jenni Wasberg vill hjälpa dem som inte har ekonomiska förutsättningar att sätta guldkant på tillvaron. Därför bjuder hon och familjen in intresserade till sin gård i Vassor i Korsholm.

Närbild - om händelser och mänskor i Svenskfinland. Nytt avsnitt på Arenan varje söndag kl 20.00.

Följ oss på sociala medier

Nyligen publicerat - Österbotten