Hoppa till huvudinnehåll

Malax föreslås bli värdkommun för Pixnekliniken

Kliniken kan öppna i kommunal regi i augusti.

Malax kommun föreslås bli värdkommun för Pixnekliniken. För att kunna upprätthålla Pixneklinikens verksamhet tills landskapsreformen är genomförd behöver missbrukarvården en ny värdorganisation.

Tar strid för mellanmål i Korsholm

Mellanmål med i budgeten senast 2018, anser SFP-ledamot.

Bildningsnämndens beslut att inte införa mellanmål i skolorna i Korsholm kom inte som någon överraskning för Samuel Broman (SFP) som talat för saken. Men sista ordet är inte sagt, Broman tänker driva frågan vidare.

Låg tröskel för att söka hjälp vid Österbottens kriscenter

Centret kan erbjuda bland annat krissamtal.

Om du känner att du hamnat i en utmanande livssituation som du inte klarar av på egen hand kan Österbottens kriscenter vara ett ställe du kan vända dig till. Anne Salovaara- Kero som är chef för centret vill att det ska vara låg tröskel att ta kontakt om man känner att man behöver hjälp.

Fri tid

Över hundra inbjudna diskuterar Tesla i Vasa

Toppen inom energibranschen på plats i Vasa.

Över hundra inbjudna gäster dök upp på Domus Bothnica i Vasa för att diskutera Vasas och Finlands möjligheter till Teslas batterifabrik. - Jag vet att ni inte är här bara utav artighet, sa stadsdirektör Tomas Häyry i sitt öppningsanförande.

Fritidsfisket i Kyro älv utreds

NTM-centralen vill veta om vattendragsarbetet stört fisket.

Närings-, trafik- och miljöcentralen i Södra Österbotten skickar den här veckan ut en postenkät om fritidsfisket i Kyro älv. NTM-centralen utreder effekterna av vattendragsarbetet i Kyro älv på fisket och fiskfångsterna i älven år 2016.

Karlebyföräldrar ifrågasätter skolutredningar

Karlebyföräldrar fick information om skolornas framtid.

Tjänstemännen höll infomöte för Karlebyföräldrarna om hur undervisningen och skolnätet ska se ut i framtiden. Men Anette Hagström-Penttilä och många föräldrar med henne ställer sig tvivlande till de utredningar som ligger till grund för att stänga byskolorna.

Kokeriplanerna i Ytteresse kräver bättre väg

Det kan bli tung trafik på liten skogsväg.

TF- Products fick inte bygga kokeri för pälsdjurskroppar i Kållby. Nu siktar man in sig på Ytteresse istället. Men inte heller där verkar projektet gå helt smärtfritt. Främst är det trafikarrangemangen som oroar.

Lyssna på Vega Österbotten

Nu på Vega Österbotten

Laddar program...

Österbotten - radionyheter

Lyssna i efterhand på Arenan

Dina hemknutar

Läs mera:

För många skippar cykellampor och reflexer

Skulle du skriva på en namnlista med följande fråga? "Ja, jag låter mitt barn cykla till skolan i mörker utan belysning på cykeln". Det undrade en lyssnare, som också undrar vad polisen gör för att få fler att synas i vintermörkret.

Närbild - om händelser och mänskor i Svenskfinland. Nytt avsnitt på Arenan varje söndag kl 20.00.

Följ oss på sociala medier

Nyligen publicerat - Österbotten

  • Bilister kritiska till förslag om avgift

    Det är plus minus noll, säger österbottniska bilister.

    Kommunikationsministeriet lade under torsdagen fram sitt förslag om hur beskattningen av trafiken ska förnyas. Vem som gagnas av förslaget väcker frågetecken hos dem som Yle Österbotten har talat med.

  • Ligaprogrammet är här – polisen styrde Helsingforsderbyna

    Regerande mästaren IFK Mariehamn hemma mot nykomlingen.

    Gräv fram kalendrarna och den röda pennan. Programmet för fotbollsligan är publicerat. Regerande mästaren IFK Mariehamn inleder sitt försök att försvara titeln hemma mot nykomlingen.