Hoppa till huvudinnehåll

Steven Frostdahl om pälsfarmarnas protest: "Vi följde polisens instruktioner till punkt och pricka"

Konsult: "Ingriper polis har man gått för långt."

Steven Frostdahl vid Svenska Österbottens pälsdjursodlarförening bestrider att pälsfarmare skulle ha tagit sig in på det kinesiskägda farmområdet i Karleby, därifrån avelsrävar ska exporteras till Kina. Han säger att man stod på en liten väg i anslutning till området, men att man genast följde polisens instruktioner om att flytta på sig.

Protesterna mot transporten av blårävar till Kina fortsätter – ett tiotal demonstranter kvar

Enligt demonstranterna har blårävarna börjat lastas.

Artikeln uppdaterad: Enligt de protesterande pälsfarmarna har blårävarna börjat lastas vid den kinesiskt ägda gården för transport till Kina. Tillsynsmyndigheten har inga sådana uppgifter. Demonstranterna kördes tidigare bort från gården av polisen, men ett tiotal är kvar i närheten och fortsätter protesten.

Gamla bord och stolar doneras och säljs i stället för att föras till tippen – skola i Närpes förbereder sig för utbyggnad

Rektor vid Mosebacke skola stoppade sopcontainer.

Det är fem före klart att Mosebacke skola i Närpes ska byggas ut och få nästan fördubblat antal kvadratmeter. I höstas kom beskedet att källaren behövde tömmas. I sista stund hann rektorn stoppa att allt skulle föras till soptippen, i stället har en hel del donerats och sålts på loppis.

Kristinestad hade Svenskfinlands högsta totala skatteinkomster 2019, Vanda och Larsmo de lägsta - här är kommunerna som fick in mest och minst skatt förra året

Kommunerna med högst och lägst skatteinkomst 2019.

Det finns stora skillnader mellan kommunerna då det kommer till skatteintäkter. Grankulla fick in nästan tre gånger så mycket skatter som Merikarvia år 2019. Staten jämnar ut skillnaderna med statsandelar och räknar man med statsandelarna fick Kristinestad mest 2019.

Lyssna på Vega Österbotten

Program:

Laddar program...

Österbotten - radionyheter

Lyssna i efterhand på Arenan

Följ oss på sociala medier

Bekanta dig med hur vi jobbar med Ansvarsfull journalistik

Nyligen publicerat - Österbotten