Hoppa till huvudinnehåll

Yrkesskolan Optima är bäst i Europa

Bäst i Finland för åttonde gången.

Europeiska kommissionen har utnämnt yrkesutbildaren Optima i Jakobstad till Europas innovativa och utmärkta yrkesutbildare. Det är bara några veckor sedan som Optima blev bäst i Finland, nu är skolan också bäst i Europa.

Jourreformen: Kaotiskt värre i utskottet

Oenighet rådde om både behandlingsordningen och sakkunniga.

Riksdagens social- och hälsovårdsutskott fortsatte på fredagen sin behandling av sjukhusjourreformen. Utskottet lyckades med bedriften att vara oense om både behandlingsordningen och vilka sakkunniga som ska höras.

Dina hemknutar

Läs mera:

För många skippar cykellampor och reflexer

Skulle du skriva på en namnlista med följande fråga? "Ja, jag låter mitt barn cykla till skolan i mörker utan belysning på cykeln". Det undrade en lyssnare, som också undrar vad polisen gör för att få fler att synas i vintermörkret.

Klart: IFK Norrköping värvar Simon Skrabb

Landslagsmittfältaren byter klubb, denna gång permanent.

Efter flera låneperioder i Allsvenskan är det nu klart med en ny klubbadress för 21-årige Simon Skrabb. IFK Norrköping och Skrabbs moderklubb FF Jaro har nått en överrenskommelse om en permanent övergång.

Koivukangas: "År 2017 kan bli Skorpionens år"

Stora förväntningar på Simon Skrabb i hans nya klubb.

Det är upp till bevis nu för Simon Skrabb. Smekmånaden är över och kravnivån stiger i och med flytten till IFK Norrköping. Dörren till en offensiv mittfältsplats i A-landslaget står dessutom vidöppen, skriver Yle Sportens Antti Koivukangas.

Lyssna på Vega Österbotten

Nu på Vega Österbotten

Laddar program...

Österbotten - radionyheter

Lyssna i efterhand på Arenan

Tingsrättens sessionsal kvar i Jakobstad till 2023

Allt fler civilmål flyttas från Jakobstad till Vasa.

Ledande lagman Daniel Allén vid Österbottens tingsrätt har gett nya direktiv som styr fler mål till tingsrätten i Vasa från sessionsplatsen i Jakobstad. Pengar och effektivitet är ledord redan före tingsrättsreformens genomförande.

Kronoby lånar för nollbudget

Utgifterna är 42 miljoner och inkomsterna 39 miljoner.

Kronoby får öka på lånebördan en aning för att kunna nå en nollbudget nästa år. På grund av minskade statsandelar kommer de att ha några svåra år framför sig under nästa ekonomiperiod.

Närbild - om händelser och mänskor i Svenskfinland. Nytt avsnitt på Arenan varje söndag kl 20.00.

Följ oss på sociala medier

Nyligen publicerat - Österbotten