Hoppa till huvudinnehåll

Lyssna på Arenan

Så kom ihåg det finns fler än stadsbor, pls

På lördag har en unik pjäs premiär. Den heter Så kom ihåg det finns fler än stadsbor, pls. Den handlar om hur det är att växa upp på landsbygden idag och då främst om hur det är att vara barn. Unga scenkompaniet gör pjäsen tillsammans med 23 barn från olika håll i Österbotten.

Vasa ska få unik återbruksgalleria

Satsning på återbruk i Storviken i Vasa.

Det har väl inte kunnat undgå någon att man i Eskilstuna i Sverige har lyckats stort med återbruksgallerian ReTuna? Nu hoppas man åstadkomma något lite liknande i Vasa. Tanken är att Stormossen ska ta emot bra, begagnade produkter och företag ska sälja dem vidare. Yle Österbotten åkte ut till Storviken i Vasa för att ta en titt på det som ska bli den nya gallerian. På plats för att berätta om satsningen fanns Leif Åkers, vd för Stormossen, fastighetsbolaget Kvadratens vd Linus Krooks och projektledare Göran Östberg vid Vasaregionens Utveckling.

Slaget efter tolv: Vart försvann kvinnorna?

Bara tre av 16 nyvalda ledamöter är kvinnor.

Slaget efter tolv analyserar valresultatet. Vart försvann de kvinnliga ledamöterna i Vasa valkrets? Endast tre av valkretsens 16 ledamöter är kvinnor. I Slaget efter tolv diskuterar statsvetaren Claus Stolpe och vasapolitikerna Anne-Marie Viinamäki (saml) och Sari Somppi (sfp). Filip Stén leder ordet.

Lyssna på Vega Österbotten

Program:

Laddar program...

Österbotten - radionyheter

Lyssna i efterhand på Arenan

Följ oss på sociala medier

Österbotten på finska

Pohjanmaan maakunta

Etelä-Pohjanmaan maakunta

Bekanta dig med hur vi jobbar med Ansvarsfull journalistik

Nyligen publicerat - Österbotten