Hoppa till huvudinnehåll

Sjukvårdsdistriktet bestrider diskriminering - men ville anställa män

Vasa centralsjukhus ville ha män i stället för gravida.

Behandlingen av fallet av misstänkt diskriminering vid Vasa centralsjukhus fortsatte i Vasa hovrätt under onsdagen. I ett vittnesmål från arbetsgivarsidan kom det fram att man hade velat anställa män istället för de gravida vårdare som sedan drog distriktet inför rätta.

Pixnekliniken läggs ner

Slut på svensk missbrukarvård.

Pixnekliniken i Malax läggs ner vid årsskiftet. Det beslöt Kårkulla samkommunsstyrelse vid sitt möte på onsdag. - Ett förhastat beslut, anser politiker. Fullmäktige behandlar frågan den 12 oktober.

Drogproblemen i Närpes allas angelägenhet

Bred insats krävs.

Alkohol- och droganvändningen bland unga i Närpes är ett verkligt problem och nu måste alla parter agera. Bland de unga gäller det också att våga bryta normer, säger missbrukskoordinator.

Unga i Närpes benägna att pröva droger

Politiker hoppas på mera pengar för förebyggande åtgärder.

Ungdomar i Närpes har prövat droger och dricker sig berusade oftare än ungdomar i övriga delar av landet. Det visar THL:s undersökning Hälsa i skolan som presenterades i våras. För att kunna bryta trenden hoppas politiker i Närpes på mera pengar för förebyggande åtgärder.

Maria Lindell ger inte upp kampen mot sjukdomen

Lindell lider av den autoimmuna sjukomen SPS.

Det började med domningar i tårna. Balansen blev sämre och med tiden även konditionen. Det var år 2012. Nu sitter Vasabon Maria Lindell i rullstol och drabbas ofta av kraftiga och smärtsamma muskelkramper. Men målet är klart: snart ska hon gå igen.

Dina hemknutar

40 år av restaurangutbildning i Vasa

Firar med jubileumsvecka.

Utbildningen inom hotell- och restaurangbranschen i Vasa fyller 40 år och firar idag, tisdag. Utbildningen har haft många olika namn under åren och står nu inför ännu en förändring.

WFA - fotboll i hembyn så länge som möjligt

Samarbetsprojekt ska stärka fotbollen i Vasaregionen.

Sedan förra hösten har sex fotbollsföreningar i Vasatrakten samarbetat inom Wasa Fotboll Akademi. Syftet är att utveckla föreningarnas juniorverksamhet så att spelarna kan fortsätta i hembyn så länge som möjligt. På sikt hoppas man på fler juniorlandslagsspelare från trakten.

Lyssna på Vega Österbotten

Nu på Vega Österbotten

Laddar program...

Österbotten - radionyheter

Lyssna i efterhand på Arenan

Fagerudd skadad – borta tillsvidare

Skadade sig i matchen mot KalPa i lördags.

Backen Marcus Fagerudd skadade sig i matchen mot KalPa i lördags och nu meddelar hans klubb Ilves att han kommer att missa de kommande matcherna.

Närbild - om händelser och mänskor i Svenskfinland. Nytt avsnitt på Arenan varje söndag kl 20.00.

Vem bestämmer i skärgården?

Oron växer för att besluten i skärgården blir utom räckhåll.

Frågan om var beslut som berör skärgården ska fattas och vem som ska fatta besluten är aktuell. Inför vård- och landskapsreformen finns oro för att besluten flyttar långt bort från lokalsamhället.

Följ oss på sociala medier

Nyligen publicerat - Österbotten