Hoppa till huvudinnehåll

Pälsmotståndare demonstrerade i Karleby

Fredliga diskussioner är medlet.

Konsumenter skall genom fredliga medel och diskussioner förmås att avstå från pälsprodukter. Den förhoppningen har Niina Kuorikoski som tillsammans med några andra personer delade ut flygblad på gågatan i Karleby på lördagen.

Fotgängare dödades i trafikolycka i Lillkyro i Vasa

Bilförare tappade kontrollen över sin bil.

En 52-årig man dödades i en trafikolycka i Lillkyro på Lillkyrovägen i riktning mot Tervajoki vid 22-tiden på fredagkväll. Mannen var ute på promenad på lättrafikleden tillsammans med en annan person när han blev påkörd av en bil.

Lokalt Live: Chris Kläfford uppträder på Korsholms kommuns julfest: "Någonting för personalen att glädjas åt"

Yle Österbotten sänder direkt från genrepet.

Vart fjärde år ordnar Korsholms kommun en stor julfest i Botniahallen för sina anställda. I år är det ingen mindre än den svenska idolvinnaren Chris Kläfford som ska underhålla kring 1000 kommunalanställda på fredagen. Yle Österbotten sänder direkt från genrepet.

Lyssna på Yle Arenan

Europeiska ungdomsparlamentet håller session i Vasa

I helgen ordnar Ungdomsorgansationen EYP (European Youth Parliament) en regional session i Vasa. Det är den första någonsin som hålls i Österbotten. Hit kommer närmare 120 deltagare och ungefär 30 av deltagarna är från Österbotten. Wilhelm Sandelin Anton, Natalia van Dijk och Yannika Rönnqvist vill lära sig mer om hur EU-politik fungerar.

Björneborgselever ska stärka svenskan genom musikalsamarbete i Vasa

Elever från båda skolorna har tillsammans skrivit musikalen.

Det är 26e gången som en musikal sätts upp av elever vid Vasa övningsskola, men i år blir den lite annorlunda. I år görs den nämligen i samarbete med Björneborgs svenska samskola. Björneborgseleverna Fredrik Blomquist, Emma Niemi och Hermanni Haaparanta har pratat mer svenska än de brukar.

Trög förhandsröstning i Vasa svenska församling:"Det är oroväckande"

Församlingen hoppas på fler röster på själva valdagen.

På söndag är det dags församlingsval, ett val som inte brukar locka in de stora massorna att komma och rösta. Så är det även i Vasa där förhandsröstningen har gått rätt så trögt. Informatören Johanna Backholm och kyrkoherden Mikael Forslund vid Vasa svenska församling hoppas att fler kommer att rösta på själva valdagen.

Lyssna på Vega Österbotten

Program:

Laddar program...

Österbotten - radionyheter

Lyssna i efterhand på Arenan

Följ oss på sociala medier

Bekanta dig med hur vi jobbar med Ansvarsfull journalistik

Nyligen publicerat - Österbotten