Hoppa till huvudinnehåll

Sportkörning - som enduro med häst

På torsdagen startade en stor sportkörningstävling i Sibbo.

På torsdagen startade de Nordiska och Baltiska mästerskapen i sportkörning på Savijärvi Gård i Sibbo. Att köra svåra banor med häst och kärra kräver både snabbhet och precision.

De blågröna algerna börjar dyka upp i Östnyland

Rikliga mängder blågröna alger har observerats i Savijärvi.

Till exempel i Savijärvi träsk i Sibbo har rikligt med blågröna alger observerats i början av veckan. Det här enligt den riksomfattande alguppföljningen.

Frisk luft lockar till utomhusyoga

Det är populärt att gå på sommargympa utomhus.

Känn vinden i håret, solstrålarna i ansiktet eller regndropparna i nacken. I sommar kan du gå på gratis utomhusgympa i Borgå nästan varje dag.

Ekonomiskt uppsving gynnar östra Nylands företag

Kortsiktigt bra ekonomi leder till visstidsanställningar.

De flesta prognoser visar på att den finländska ekonomin är på ett uppsving. Det här är också något som företagen i Östnyland känner av. Det leder ändå inte alltid till fler arbetstillfällen.

Lyssna på Vega Östnyland

Nu på Vega Östnyland

Laddar program...

Östnyland - radionyheter

Lyssna i efterhand på Arenan

Podcast

Östnyland på 20 minuter: Bajsande fåglar i Lovisa och yoga utomhus

Hur mycket stör fågelbajs strandlivet på Plagen i Lovisa? Vad tycker en Lovisabo att borde göras åt skarvproblematiken? Hur upplever Borgåbor yoga utomhus? Och hur ofta är grafiska designern Maria Ahonen i Lovisa? Det här och mer får du svar på i Östnyland på 20 minuter.

Sommartorkan: Lemminkäinens tempel

Under flera somrar under 1980- och 90-talet pågick intensiva utgrävningar i närheten av Ior Bocks sommarstuga i Gumbostrand, Sibbo. Vad man letade efter? Ett tempel! Redaktör: Eva Frantz

Blomsteriver hos besökare i Fredrikas trädgård

På Fredrikas namnsdag gavs guidade rundturer i trädgården.

På Fredrikas namnsdag ordnades guidade rundvandringar i Fredrikas trädgård vid Runebergs hem i Borgå. Ivriga blomsterentusiaster samlades för att ta del av en trädgård som ännu är trogen Fredrika Runebergs önskemål.

Sommarpratare

Nyligen publicerat - Östnyland