Hoppa till huvudinnehåll

Åboländsk förmiddag

 • Två länsstolar

  Bytesbörsen 23 augusti

  23.08.2016Åboland
  Hästskötare, akustisk gitarr, videobandspelare, kyl/frys, torktumlare, telefonstolpar, åstegel, frysbox, kokplatta, länstolar, bläckpatroner, piano, skåp och grönsaker den här veckan!
 • Försäljare på loppmarknad.

  Bytesbörsen 28 juni

  28.06.2016Åboland
  Mylla, en gasgrill, en barncykel och ett plastbadkar för barn byts bort. Istället efterlyses en barnbok från 1930-talet, en elektrisk kokplatta och skåp eller lådor.
 • "Metall hundkoja"

  Bytesbörsen 21 juni

  21.06.2016Åboland
  Trampbil, pinnsoffa, aktersnurra, vädringsställ, vitrinskåp, cykel, rabarber, rostig "hundkoja", glasfibermatta och harts och en vävstol bytes mot en gräsklippare!
 • Tio blå barnstolar i trä på rad

  Bytesbörsen 14 juni

  14.06.2016Åboland
  Stolar, kvisthugg, kanot, pingisbord, tidningar, vattenpumpar, utombordsmotorer, utegunga, pappersservietter, plasbåt och kattunge den här veckan!
 • Marknad på Pargasdagarna 2016

  Pargasdagarna har kört igång

  10.06.2016Åboland
  Kläder, hantverk, inredning, blommor, lotter, lakrits och karuseller - ja allt som skall finnas på en marknad finns i Pargas i två dagar!
 • kylskåp

  Bytesbörsen 7 juni:

  07.06.2016Åboland
  Perennor, trasmattor, lakan, badhanddukar, liten hund, båtskjul, tryckkärl, kallmangel, torktumlare, innerglas till Airams glastermosar med naturkork, Ufox luftfuktare, dubbel kylskåp, en ytterdörr i teak och en hushållsassistent.
 • En trailer

  Bytesbörsen 31 maj:

  31.05.2016Åboland
  Varmvattenboiler, tält, babybadkar, fönster, sängar, takplåt, takfilt, våningssäng, gasspis, motionscykel, utemöbler, en trailer och en ytterdörr den här veckan!
 • Konstnären Pia Holm i sin trädgård i Dragsfjärd

  Det gäller att vara säker på sin stil

  29.05.2016Åboland
  Pia Holm i Dragsfjärd kan kallas mångsysslare inom den visuella konsten. Hon är utbildad kläddesigner från Konstindustriella högskolan, men speciellt mycket kläder har det inte blivit under åren.
 • Johan Bauers illustration Ännu sitter Tuvstarr kvar och ser ner i vattnet

  Hypnotiska hyenor på Åbo konstmuseum

  27.05.2016Åboland
  Baltiska speglingar med konst från den stora Baltiska utställningen i Malmö 1914, film av mexikanske Carlos Amorales och vilda djur som kanske rör sig av svenske konstnären Lars Brunström. Allt detta i sommar på Åbo konstmuseum.
 • Johan Gröndahl

  Med äkta kärlek till folkare

  27.05.20161Åboland
  En del samlar på frimärken och andra på något annat. Johan Gröndahl i Pargas samlar på olika gamla Volkswagen bilar. Bland annat har han världens mest misslyckade lastbil.
 • en lekstuga

  Bytesbörsen 24 maj

  24.05.2016Åboland
  Moppvagn, fönster, magnet, lekstuga, sommarmöblemang, grep, plantor, slagborr, säng, parasoll, kyl och frys i dagens bytesbörs.
 • Gatuskylt med texten Kaupunkiin Till staden

  Finlandssvenskar i ryskt perspektiv

  24.05.2016Åboland
  I en samling essäer förundrar sig den ryska universitetsläraren Alexey Vostrov över det finlandssvenska tungomålets ställning i Finland. Nu har hans bok Svenskfinland, några anblickar utifrån utkommit på svenska.
 • Kristina Kurtén är aktiv inom Tarmcancerföreningen Colores

  Det kan vara bra att prata av sig om cancer

  21.05.2016Åboland
  Då man drabbas av cancer uppstår många frågor. Tarmcancerföreningen Colores arbetar för att stöda dem som drabbas genom att dela med sig av erfarenheter och kunskap.
 • Pojke som ser på tv

  Bytesbörsen 17 maj

  17.05.2016Åboland
  Tv, barnsängar, barnstol skidpåse,utemöblemang, plantor och duschskåp i Bytesbörsen idag.
 • Sollidens camping i Pargas

  Solliden är nu rustat inför sommaren

  17.05.20163Åboland
  Den gamla strandbastun har renoverats i vinter och som bäst byggs en stor ny terrass invid restaurangen på Sollidens camping i Pargas. Säsongen börjar egentligen första juni, men redan nu är många stugor bokade inför sommaren.
 • Öden som berör lockar till rundvandring på begravningsplats

  16.05.2016Åboland
  Åbo turistguiders populära rundvandringar på Åbo begravningsplats fortsätter med nya teman. I år är det rörande människoöden, idrottare och konstnärer som står i fokus.
 • Lönnströms hemmuseum

  Ett hus fullt av skönhet

  15.05.2016Åboland
  Teresa och Rafael Lönnströms hemmuseum är inrymt i det hus, som blev färdigt 1942 och dit paret då flyttade i samband med att deras fabriker hade flyttat till Raumo på 1930-talet. Det här för att komma längre bort från fronten i och med att det hela handlade om krigsindustri.
 • Kaj Tötterman

  Nästan som gamla tiders gårdskarl

  15.05.2016Åboland
  Det hela baserar sig på ett så kallat hyrmakekoncept och betyder helt enkelt att sådana som Kaj Tötterman hoppar in och utför sysslor som traditionellt är sådana som karlar har haft hand om. Han sköter sin firma Töttis Fix vid sidan av sitt jobb som fastighetsskötare.
 • Böcker i en hylla

  Bytesbörsen 10 maj

  10.05.2016Åboland
  Paradhanduk, pocketböcker, handdukshyllor, rottingdivan, handdammsugare och presenning i dagens bytesbörs.
 • Konstnärsduon IC-98 Visa Suonpää och Patrik Söderlund

  Khronos behöver ett hus!

  08.05.2016Åboland
  Khronos eller tidens gud behöver ett hus att flytta in i och där vill han vara i fred i tusen år. Det här är ett projekt i Lönnströms konstmuseum i Raumo.

Del av serien