Hoppa till huvudinnehåll

Älska sommar

 • Malins goda kyckling

  10.08.2013Strömsö
  Varenda lördag bjuder vi in en kock eller grillmästare för att ge tips om mat som passar speciellt bra i sommarvärmen. I lördags bjöd Malin Båtmästar oss på USA-inspirerad mat.Här får ni receptet!
 • Politikens grand old man lever glada pensionärsdagar

  10.08.2013Vega
  Efter en politisk karriär som har sträckt sig över tiotals år är det dags för Håkan Nordman att luta sig tillbaka. Nu på sommaren blir det många besök till sommarstugan och också en hel del läsande.
 • Urbana odlingen lever

  10.08.2013Vega
  Sommaren är kort men i den urbana trädgården är det länge kvar till hösten. Det är en väldigt nöjd Peter Lüttge vi möter då han sitter och njuter vid den vackra urbana trädgården.
 • Mediaproffset med många järn i elden.

  10.08.20131Titta och lyssna
  Susanne Skata började sin karriär inom media redan i mitten av 90-talet som redaktör för radiokanalerna Kanal 8 och Radio X, båda föregångare till dagens Radio X3M. Nuförtiden är hon ägare av ett framgångsrikt produktionsbolag. Men på fritiden läser hon gärna böcker om naturen.
 • vitlök

  Veckans inköpslista av Älska sommar-kocken

  09.08.2013Strömsö
  Det är snart dags att värma upp grillen! Varenda lördag bjuder Älska sommar in en grillmästare, matlagningsexpert eller sommelier. På lördagen får vi besök av kocken Malin Båtmästar.
 • Logo för Vegapriset

  Prisfesten närmar sig

  07.08.2013Musik
  Lördagen den 21 september är det dags. Då belönas finlandssvenska artister med Vegapriset 2013. Ett alldeles nytt pris som delas ut i fyra de fyra kategorierna, årets album, årets kvinnliga artist, årets manliga artist och årets grupp. Du kan påverka juryn!
 • Satin Circus blev överglada när de vann

  Mycket mera än ett "boy band"

  07.08.2013Vega
  Att bli kallad ett pojkband stör inte Satin Cirkus. Men de är långt från ett klassiskt "boy band". Inte bara skriver de egna låtar utan spelar också instrument. Nu har killarna i gruppen chans att vinna Vegapriset 2013.
 • burning hearts

  Jantelagen påverkar inte Burning Hearts

  07.08.2013Musik
  Henry Ojala och Jessika Rapo gjorde länge musik på varsitt håll. Men så kom det sig att de både ville testa på något nytt. De visste inte ens att det skulle bli ett band, allra minst ett album. Men det blev de, och det blev det. Burning Hearts kan vinna Vegapriset 2013 i kategorin Årets grupp.
 • Hobbybandet tar det stora steget

  07.08.2013Musik
  Hans on the Bass har stora planer inför framtiden. Sverige är en ny marknad för gruppen och nu i slutet av sommaren kommer det att ges ut en ny skiva. Dessutom planeras stora shower. Först i Sverige, och lyckas det så satsar man i Finland också.
 • Andreas smarriga mackor

  03.08.2013Strömsö
  Varenda lördag bjuder vi in en kock eller grillmästare för att ge tips om mat som passar speciellt bra i sommarvärmen. I lördags bjöd Andreas Sandén oss på lyxiga smörgåsar och wraps. Här får ni receptet!
 • Veckans inköpslista av Älska sommar-kocken

  02.08.2013Strömsö
  Det är snart dags att värma upp grillen! Varenda lördag bjuder Älska sommar in en grillmästare, matlagningsexpert eller sommelier. På lördagen får vi besök av kocken Andreas Sandén.
 • Förvandlingen är fullständig i den urbana odlingen

  02.08.2013Strömsö
  Sommaren må närma sig sitt slut men i Peter Lüttges urbana trädgård prunkar växterna. Det har varit en gynnsam sommar för stadsodlingar och ännu finns det mycket att skörda.
 • Julina Rosendahl

  Sångaren som är van att gå den långa vägen

  02.08.2013Kultur och nöje
  Kenneth Norrlin är musikern som under dagtid arbetar som kock. På fritiden gillar han att läsa biografier. Helst de som handlar om rockmusiker.
 • "Jag kommer att ge mig själv en örfil"

  31.07.2013Musik
  Lasse Mellberg, eller Redrama, som han är mera känd som, har hunnit se både de goda och dåliga sidorna av musikbranschen. Efter att ha startat sin musikkarriär 2001 vet han nu att ingenting är säkert. Men en nominering till Vegapriset 2013 kan han lita på i varje fall.
 • Finlandsbarnet dras till hemlandet

  31.07.2013Musik
  Fredrik Furu är ofta upp i luften. Han flyger ofta mellan Sverige och Finland för olika uppträdanden. Nuförtiden bor Fredrik i Stockholm. Ny inspiration är det han är på jakt efter. Nu är han nominerad till Vegapriset 2013 i kategorin Årets manliga artist.
 • Peter Hägerstrand

  Rutinerad musiker håller till i pojkrummet

  28.07.2013Musik
  Peter Hägerstrand varvar sommarsemester med arbete. Just nu håller han på att jobba på sin tredje skiva. Men precis som alltid så har Hägerstrand många järn i elden samtidigt. Nu är han dessutom nominerad till Vegapriset 2013.
 • Veckans inköpslista av Älska sommar-kocken

  26.07.2013Strömsö
  Det är snart dags att värma upp grillen! Varenda lördag bjuder Älska sommar in en grillmästare, matlagningsexpert eller sommelier. På lördagen får vi besök av kocken Mats Sabel.
 • glas med vatten

  Leklagets lektips: Sånggurgel och Koreografen

  26.07.2013Kultur och nöje
  Leklaget presenterar två väldigt enkla, men ändå utmanande och underhållande lekar.
 • Polisen gillar nervkittlande böcker

  25.07.2013Kultur och nöje
  Kriminalöverkonstapel Mikael Appel är informationsansvarig vid Österbottens polisinrättning. Till jobbet hör att svara på medborgarnas frågor på Facebook. Men Appel gillar också realistiska polisromaner.
 • Christoffers whiskeymarinerade inrefilé

  20.07.2013Strömsö
  Varenda lördag bjuder vi in en kock eller grillmästare för att ge tips om mat som passar speciellt bra i sommarvärmen. Christoffer Thomassfolk bjöd oss på sin biffar av inrefilé som legat i god marinad. Här får ni receptet!