Hoppa till huvudinnehåll

Åsiktskorridoren

 • Olika symboler för åsikter.

  Åsiktskorridoren - den ljusnande framtid?

  13.05.20163Samhälle
  Vad kommer samhällsdebatten att handla om i framtiden? Är flyktingfrågor, medborgargarden, religion och journalistikens roll i debatten självklara temata som kommer att upprepa sig år efter år eller bara typiska för vår tid just nu?
 • Olika symboler för åsikter.

  Åsiktskorridoren - kändisar och satir i debatten

  12.05.201616Samhälle
  I Finland talas det ofta om den auktoritetsbundna debatten. Regeringen sätter av tradition agendan, även i media. Men: en förändring är på gång. En kändis med twitterkonto och många följare kan snabbt bli en maktfaktor. En annan är den politiska satiren som i bästa fall kan ta samhällsdebatten till nya nivåer.
 • Olika symboler för åsikter.

  Åsiktskorridoren - hatets gränser

  11.05.201610Samhälle
  Våren 2016 är sträckan mellan tanke och handling kortare än någonsin. Ett påstående eller ett hot kan vara offentligt för världen bara sekunder efter att någon tänkt och formulerat det. Sociala medier har gjort alla till kommentatorer i realtid. Allt du skriver, säger eller fotograferar sedan finns kvar. Någonstans.
 • Olika symboler för åsikter.

  Åsiktskorridoren - godhetens politiska färg

  10.05.201610Samhälle
  Samhällsdebatten har alltid handlat om vem som är vad och vad som är rätt och fel, men allt oftare smyger sig begreppen godhet och ondska in i samtalet. Idag inte sällan kopplat till flyktingsituationen.
 • Olika symboler för åsikter.

  Åsiktskorridoren - myt eller verklighet?

  09.05.201646Samhälle
  Finns det en gräns för vilka åsikter som är allmänt accepterade i den finländska och nordiska samhällsdebatten? Den ökade flyktingströmmen världen över är ett ämne som har triggat en bubblande debatt av sällan skådat slag. Finns det en åsiktskorridor där åsikter om rasism, asylsökande, sexualitet kan ventileras?
 • Olika symboler för åsikter.

  Har vi en åsiktskorridor i Finland?

  06.05.20166Samhälle
  Åsiktskorridoren är ett projekt om debattklimatet i Finland 2016. Det är en resa in i den mytomspunna passagen där medelklassigt samförstånd och kumbaya runt lägerelden samsas eller tampas med oresonligt näthat och paranoid polemik. Här samtalar chefredaktörer, ministrar, bloggare, trolljägare, journalistikstuderande om själva samtalet.