Hoppa till huvudinnehåll

Bland tontar och LOL

 • Joppe och Malou.

  Bland tontar och LOL: Endast tonten är naken

  24.12.2013Titta och lyssna
  I den sista luckan låter Joppe och Malou tittarna sätta agendan. Experterna besvarar inskickade frågor, läser upp beundrarbrev och demonstrerar sina oerhörda kunskaper i människobeteende. Tills plötsligt...
 • Joppe och Malou.

  Bland tontar och LOL: Nakenhet

  23.12.2013Titta och lyssna
  Dagens rapport behandlar nakenhet, ett mycket kontroversiellt människotema. Här kan situationen bli riktigt ödesdiger om en gör fel, så Joppe och Malou går igenom olika platser, deras nakenhetsförväntningar och klädrekommendationer.
 • Joppe och Malou.

  Bland tontar och LOL: Stress

  22.12.2013Titta och lyssna
  Dagens rapport behandlar något som de flesta människor aktar sig för varje dag: stress. Joppe och Malou berättar om detta smittsamma fenomen och hur en kan undvika det. De redogör också för den speciella människotypen eldsjälen och hur den och dess omgivning kan förbereda sig för att inte brinna upp.
 • Joppe och Malou.

  Bland tontar och LOL: Dom andra

  21.12.2013Titta och lyssna
  Dagens rapport behandlar något mycket farligt: Dom. Dom andra är en grupp som ingen sett eller hört, men de är ständigt närvarande. Joppe och Malou berättar om Dom och reder ut vad som egentligen skiljer Dom från Oss. Det hela är mycket tydligt, enkelt, och, ja, tydligt och enkelt, och, ja, tydligt.
 • Joppe och Malou.

  Bland tontar och LOL: Relationer

  20.12.2013Titta och lyssna
  Dagens rapport behandlar relationer. Människor organiserar sig själva och andra människor i enorma nätverk och system som kallas relationer. Olika relationer betyder olika saker och det är av högsta vikt att känna till skillnader och hierarkier om en inte ska avslöjas. Joppe och Malou går noggrant igenom olika relationstyper och faser.
 • Joppe och Malou.

  Bland tontar och LOL: Dans

  19.12.2013Titta och lyssna
  Dagens rapport behandlar dansen, en sysselsättning som många människor ägnar sig åt. Att dansa är att röra kroppen åt olika håll, oftast till musik. Joppe och Malou visar exempel på olika stilar så att en inte står alldeles handfallen om dansläge uppstår.
 • Joppe och Malou.

  Bland tontar och LOL: LOL

  18.12.2013Titta och lyssna
  Dagens rapport behandlar den unga generationens språk. Det är komprimerat men ganska komplicerat, så det gäller att ha tungan rätt i mun eftersom till synes små misstag kan bli fatalt pinsamma. Joppe och Malou lär ut några viktiga glosor för att passera bland unga människor.
 • Joppe och Malou.

  Bland tontar och LOL: Matlagning

  16.12.2013Titta och lyssna
  Dagens rapport behandlar mat. Joppe och Malou har noggrant studerat den hängivna mänskliga kokkonsten och demonstrerar här teknikerna för att få till ett riktigt saftigt bakverk.
 • Joppe och Malou.

  Bland tontar och LOL: Identitet

  15.12.2013Titta och lyssna
  Dagens rapport behandlar identiteter. Människor delar in sig själva och andra i olika kategorier baserat på sina egenskaper. Joppe och Malou lär ut hur en presenterar sina etiketter och diagnoser för att hålla koll på vem en är, och vilka som är likasinnade och därmed lämpliga att umgås med.
 • Joppe och Malou.

  Bland tontar och LOL: Partner

  14.12.2013Titta och lyssna
  Dagens rapport behandlar en essentiell milstolpe i människolivet: att hitta en partner. En partner är nödvändig för att en människa ska bli komplett. Joppe och Malou går pedagogiskt igenom regelverket för val av partner och visar ett antal exempel på förförelsetaktiker.
 • Joppe och Malou.

  Bland tontar och LOL: Lucia

  13.12.2013Titta och lyssna
  Dagens rapport behandlar ett ljuvt ljus i den mörkaste av tider: Lucia. Joppe och Malou klär sig i luciaskrud, sjunger änglalikt och ger varandra tillit, respekt och utrymme, precis som luciatraditionen bjuder.
 • Joppe och Malou.

  Bland tontar och LOL: Ägande

  12.12.2013Titta och lyssna
  Dagens rapport behandlar ett stort och viktigt ämne: att äga. Människor ägnar en stor del av sin tid åt ägande i olika former – samt även åt att ge och att få. Joppe och Malou redogör för detta komplexa system, och berättar även betryggande om hur en gör sina ägodelar ännu säkrare och sig själv helt säker.
 • Joppe och Malou.

  Bland tontar och LOL: Kritisk reflektion

  11.12.2013Titta och lyssna
  Dagens rapport utspelar sig på en vernissage, där Joppe och Malou ivrigt betraktar och kritiserar olika konstverk. En djuplodande, reflekterande och innerlig analys är mycket vanlig för människor, så Joppe och Malou har tränat länge för att få till det raffinerade, refererande tilltalet. Se och lär!
 • Joppe och Malou.

  Bland tontar och LOL: Ordspråket

  10.12.2013Titta och lyssna
  Dagens rapport behandlar ett språk som i människomun kallas ordspråket. Det är inte alltid enkelt att veta vad människor menar med alla olika liknelser och uttryck, men Joppe och Malou visar elegant hur de ska användas för att en inte ska råka göra bort sig.
 • Joppe och Malou.

  Bland tontar och LOL: Hår

  09.12.2013Titta och lyssna
  Dagens rapport behandlar kroppsbehåring. Det är väldigt viktigt för människor var de har hår och var de inte har hår. Joppe och Malou demonstrerar genom att testa olika metoder och produkter.
 • Joppe och Malou.

  Bland tontar och LOL: Fokus

  09.12.2013Titta och lyssna
  Dagens rapport behandlar människors imponerande självkontroll och fokusförmåga.
 • Joppe och Malou.

  Bland tontar och LOL: Barn

  08.12.2013Titta och lyssna
  Dagens rapport behandlar små människor, så kallade barn. Joppe och Malou berättar om hur en på korrekt vis ska delge information om sitt barn till de socialmediala myndigheterna samt om vilken dokumentation som är viktig för framtiden och varför. De visar också upp en särskilt högkvalitativ föräldratyp.
 • Joppe och Malou.

  Bland tontar och LOL: Snägären

  07.12.2013Titta och lyssna
  Dagens extrainsatta rapport behandlar ett aldrig tidigare upptäckt fenomen. Tomtar, det här är breaking news, det här är ett aldrig tidigare skådat beteende i människovärlden! Joppe och Malou delger pinfärska analyser från nattens fältarbete på denna sällsamma plats där det tycks råda undantagstillstånd.
 • Joppe och Malou.

  Bland tontar och LOL: Självständighetsfest

  06.12.20131Titta och lyssna
  Dagens rapport sänds i direkt anslutning till en enorm folkfest, en mycket uppskattad mänsklig årlig tradition som tomtar nu äntligen får en inblick i. Joppe och Malou redogör för hur en bör pynta sig samt för hur andras händer ska skakas för att en ska klara festens eldprov.
 • Joppe och Malou.

  Bland tontar och LOL: Grannar

  03.12.2013Titta och lyssna
  Dagens rapport behandlar den farligaste människoarten av dem alla. Joppe och Malou redogör noggrant för hur dessa människor bäst undflys – eller lugnas ner vid ett eventuellt omskakande möte. Deras aggressiva kommunikationsmetoder gås igenom och några specifika situationer visas upp.