Hoppa till huvudinnehåll

Cirkus familj

 • Maria Sundblom Lindberg kramas med ett av barnen.

  Maria Sundblom Lindberg: Se till mig som liten är

  18.04.20171Familj
  Nu och då måste man sätta sig ner och fundera på hur man förstår och älskar sina barn bäst. Om man inte lever upp till föräldrars förväntningar blir både föräldrar och barn ofta besvikna.
 • Maria Sundblom Lindberg

  Maria Sundblom Lindberg: Vad är good enough?

  09.04.20172Familj
  Hur ska man veta skillnaden på om det bara är en kris eller om det är en verklig katastrof? Hur bygger man ett hållbart familjeföretag? Kan man faktiskt hitta ett gemensamt good enough?
 • Maria Sundblom Lindberg gör anteckningar..

  Maria Sundblom Lindberg: Mobbning kan vara livsfarligt

  02.04.20178Familj
  Vi måste fortsätta prata och tjata om mobbning. Vuxna som skriver sjuka grejer på nätet ska kunna dömas och tidningar ska skippa möjligheten att skriva kommentarer anonymt. Att ignorera är precis lika förödande som att aktiv delta i förnedringen.
 • Maria Sundblom Lindberg skriver i sängen.

  Maria Sundblom Lindberg: Det som bara händer andra

  19.03.2017Familj
  De vill skicka tillbaka oss, men vi kan inte förlora fler. Jag vill dö. Fast jag är morsa vill jag dö.
 • Maria Sundblom Lindberg

  Maria Sundblom Lindberg: Trygga typer tål

  12.03.20171Familj
  Om man har det bra som liten, och många trygga vuxna tankar en med omsorg, utvecklar man ofta en psykisk motståndskraft, resiliens. skriver Maria Sundblom Lindberg i sin kolumn.
 • Maria Sundblom Lindberg

  Maria Sundblom Lindberg: Skild och schysst

  05.03.20172Familj
  Det värsta är om kriget fortsätter från varsin adress, skriver Maria Sundblom Lindberg apropå skilsmässor.
 • Maria Sundblom Lindberg skriver i sängen.

  Maria Sundblom Lindberg: Ångest

  26.02.2017Familj
  Att ha ångest är att leva med en våt filt runt kroppen. Att ha panikångest är mer tvärtom. Våldsam och plötslig upplevelse av att inte kunna andas eller röra sig. Hjärtat skenar i bröstkorgen och man är mer än rädd. Man är i panik. Man tror man ska dö.
 • Maria Sundblom Lindberg skriver i en anteckningsbok.

  Maria Sundblom Lindberg: Kontrollknarkare

  12.02.2017Familj
  Man behöver inte ha ett barn som är narkoman för att bli medberoende. Man behöver inte ha en fru som super för att hamna i kontrollens djupa träsk. Ibland kan det räcka med att någon som är nära alltid är svag och mår dåligt.
 • Maria Sundblom Lindberg

  Maria Sundblom Lindberg: Vem är jag?

  05.02.2017Familj
  Hur skall vi prata om självkänsla och självförtroende i en värld som fokuserar på yttre faktorer snarare än inre, alltså de djupa frågorna som berör vår identitet och sexualitet? Maria Sundblom Lindberg reflekterar över identitetsbegreppet i mötet med en transperson.
 • Maria Sundblom Lindberg gör anteckningar i ett häfte.

  Maria Sundblom Lindberg: Soulsisters

  29.01.20172Familj
  Det är nästan lättare att skriva om vad man ska göra för att det verkligen ska skita sig än att ta ut 10 klockrena tips för att bli soulmates.
 • Maria Sundblom Lindberg och Alex Westerlund.

  Maria Sundblom Lindberg: Barn som får barn

  22.01.2017Familj
  Maria Sundblom Lindberg kan inte minnas att hon någon gång under sin barn- och ungdom skulle ha fått höra att det är fint att bli med barn OCKSÅ om man är ung. I dag ser situationen annorlunda ut för unga föräldrar.
 • En leende Maria Sundblom-Lindberg

  Maria Sundblom Lindberg: Leva med annorlunda barn

  15.01.2017Familj
  Vad händer när barnet redan i magen får en diagnos som med säkerhet innebär ett annorlunda liv för hela familjen? Maria Sundblom Lindberg reflekterar över Eddys föräldrar, Åsa och Peppe, som lade upp en fostranstrategi och vägrade voi voi.
 • Ann Edgrens regnbågsfamilj i soffan.

  Maria Sundblom Lindberg: Regnbågsfamilj under uppbyggnad

  08.01.20171Familj
  Jag har inte riktigt koll på vem som bor var, men småningom trängs ändå alla i soffan och berättar hur just dom blev en familj. Snart sitter jag med munnen öppen och är väldigt nära att knäcka koden till ett fungerande familjeliv utanför kärnfamiljens trånga ramar. Maria Sundblom Lindberg har träffat Annas, Johans och Peters regnbågsfamilj.
 • Maria Sundblom-Lindberg i samtal i soffan.

  Maria Sundblom Lindberg: Om större barn och egen barndom

  07.01.2017Familj
  När femton familjer pratar om det viktigaste blir det mera sublim nycirkus än tubaspelande clowner och trapetsflickor i string. I den andra säsongen av Cirkus Familj ligger fokus på större barn och egen barndom.
 • Maria sundblom-Lindberg fixar barnen för fest

  Sista Cirkus Familj

  17.12.2014Familj
  Den sista cirkusföreställningen. Förberedelser, inspelningar, klipp och en hel höst fylld av generösa familjer tar slut. Trodde inte att jag skulle bli vemodig skriver Maria Sundblom-Lindberg.
 • Maria Sundblom-Lindberg, familjeterapeut och programledare för Cirkus familj

  Känslan av att vara fel och ful

  02.12.2014Familj
  Om det är något jag har funderat på i höst är det självkänsla. Hur får man det och hur ger man det skriver Maria Sundblom-Lindberg i en krönika som handlar om en familj som drabbats av ätstörningar.
 • Maria Sundblom-Lindberg, familjeterapeut och programledare för Cirkus familj

  Maria Sundblom-Lindberg: "Förälder är en hederstitel"

  25.11.20147Familj
  Någon har slarvat med orden. Kallat hennes lillebror för halv. Det fick ett ganska helt hjärta att gå sönder, skriver Maria Sundblom-Lindberg i en kolumn om skilsmässofamiljen och bonusbarn.
 • Maria Sundblom-Lindberg

  Sundblom-Lindberg: Lycka i regnbågsfamiljen

  19.11.2014Familj
  Det är knepigt men etiketten Regnbågsfamilj klistrar sig fast på tungan när jag försöker använda den, skriver prästen och familjeterapeuten Maria Sundblom-Lindberg.
 • Maria Sundblom-Lindberg sminkar sig

  Familjeliv och sex

  11.11.20144Familj
  Vi skulle ha ett program som skulle handla om sex men inga gäster kände sig bekväma att outa sitt samliv inför Ankdammen. Inte heller jag kunde tänka mig en naken speak men det fanns en beställning på att ta upp den knepiga kombon samliv och föräldraskap.
 • Maria Sundblom-Lindberg med en fotboll på huvudet.

  Freda barndomen - skippa hobbyerna

  04.11.201453Familj
  Nu ska jag på riktigt säga vad jag tycker om barn och hobbyer: jag gillar inte att ungar i lågstadiet tränar mer än två gånger i veckan!