Hoppa till huvudinnehåll

Danslistan

 • Thomas Deutgen och Thomas Lundin P4 dans Sveriges radio

  Bra och dålig dansbandsmusik

  14.07.2016Kultur och nöje
  Thomas Lundin är inte främmande för dansbandsmusik. Efter alla år som sidekick för dansbandsprofessorn Thomas Deutgen i Sveriges Radio kan han skryta med att han också kan denna genre och att han kan skilja mellan bra och dålig dansbandsmusik.
 • Sven-Ingvars firar 60 års jubileum 2016

  Sven-Ingvars firar 60-års jubileum

  26.06.2016Kultur och nöje
  Dansbandet Sven-Ingvars firar 60 års jubileum i år. För 10 år sedan gjorde bandet sin sista folkparksturné. Men Sven-Ingvars finns fortfarande, nu senast högst levande på 60-års jubileumskonserterna hemma i Karlstad i april. Ett exklusivt tillfälle för fansen som också dom har nått en gyllene ålder.
 • Mikael Wiehe

  Mikael Wiehe rasar över världseliten i skatteparadisen

  04.04.2016Kultur och nöje
  Han är inte överraskad av avslöjandena i Panama-dokumenten. Enligt Wiehe handlar det om det nyliberala projektet som överhuvudtaget gör det möjligt för de rika att berika sig, på flertalets bekostnad.
 • Hans Martin.

  Hans Martin - Ännu en gång

  18.02.2016Österbotten
  Den 26 februari släpps Hans Martins nya skiva “Ännu en gång”. Skivan innehåller både nyskrivna låtar och gamla favoriter... bland annat av Roy Orbison och Bee-Gees.
 • Erika Jonsson sjunger countrylåtar på värmländska

  Värmlandstjej med crush för country

  29.01.2016Kultur och nöje
  Debutskivan släpptes före jul, men redan innan releasen hade hennes hyllningssång till hembygden gjort supersuccé. Sången om Värmland fick 1 miljon streamingar på bara en månad!
 • Nya och galma Dansdaxmedlemmar. Från vänster: Gösta Hjerpe, Max Åkersten, Mikael Österberg, Yngve Lithén, Gerhard Loo, Per-Anders Lindell

  Dansdax lever sin dröm

  08.01.2016Kultur och nöje
  Österbottniska dansbandet Dansdax har ett succéår bakom sig. Bandet gjorde en omstart och återtog bandnamnet ifjol vintras. Killarna släppte en EP skiva och har snart ett helt år bakom sig på Radio Vegas danslista. Dessutom just nu på första plats.
 • Dansbanan

  Succélåtarna i Guldklassen

  18.12.2015Kultur och nöje
  Maxmobandet San Marino & Linda är nyaste medlemmarna i Danslistans Guldklass. Bandet fick ett helt år på listan med låten Du tog plats i mitt liv och lämpligt inför jul intog de en plats i hedersklubben. San Marino & Linda gör sällskap med 18 andra band och artister som lyckats hålla sig kvar på Vegas hitlistor i maxantalet 40 veckor.
 • The Re-Sounds, instrumentalband, Skellefteå, Jari Kesti, Ulf Forsström, Gösta Jonsson, Christer Olofsson, Thomas Ståhl

  Det startade med Atlantis ur transistorradion

  22.11.2015Kultur och nöje
  En gång diggare, alltid diggare. Det gäller många musikstilar, men alldeles särskilt ståltrådsmusiken. Uffe Forsström, gitarrist och sångare i gitarrbandet The Re-Sounds, fastnade sommaren 1963 och har aldrig kommit loss.
 • Dansbandet Charlies med Bo Söderholm som sångare

  Charlies på både finska och svenska

  12.11.2015Kultur och nöje
  Dansbandet Charlies hör till våra finlandssvenska "exporter" till finska Finland. Med nya solisten och låtskrivaren Bo Håkan Söderholm fortsätter de att charma publiken på finskt håll.
 • Roxie

  Roxie tackar för sig

  23.10.2015Kultur och nöje
  Österbottniska dansbandet Roxie har beslutat att upphöra som dansband. Orsaken är för många musikaliska engagemang utanför dansbandet. Dessutom har österbotten ett 40-tal aktiva dansband, så marknaden är ganska mättad.
 • Elisa's

  Dansbandet Elisa´s tar en paus

  16.10.2015Kultur och nöje
  De var Sveriges yngsta dansband när de slog igenom år 2010. Bandmedlemmarna var skolkompisar i Skövde. Segern i Dansbandskampen förde dem ut till dansbanorna i Norden.
 • Lasse Stefanz

  Lasse Stefanz om människans bästa vän

  25.09.20151Kultur och nöje
  Efter 20 veckor på Danslistan toppar Lasse Stefanz med söta sången Jag skulle ge vad som helst, en låt med Änglahund-tema. Bandet och låten har varit jurygruppens favorit hela vägen och nu vaknade också webbröstarna. Lasse Stefanz kallar sig Nordens största dansband och där är de kanske inte så långt ifrån sanningen.
 • Countrybandet YouandYou, Unu

  You and You tar ut countrysvängarna

  11.09.2015Kultur och nöje
  Countrybandet UnU, eller You and You, har släppt en ny singel med två låtar, skrivna av bandets solist Håkan Streng. Skivan har fått namnet Andra Svängen eftersom det här är fortsättningen på låtarna som kom tidigare i år. Lyckostigen lyckades inte ta en plats på Danslistan, nu testar vi Jag tror nog att jag börjar tycka om dig.
 • Gunilla Ginström

  Danslistan efterlyser nya jurymedlemmar

  04.09.2015Kultur och nöje
  Just nu finns det öppna platser i Danslistan jury. Strävan är 50 medlemmar, kvinnor och män i olika åldrar och från olika delar av svenskfinland. Det enda som krävs är ett specialintresse för dansmusik och att man röstar varje vecka.
 • Alfred Backas Förbudstiidin på Danslistan

  28.08.2015Kultur och nöje
  Komikern Alfred Backa har stått på många scener och nu debuterar han också på Vegas Danslista. Backa utmanar dansvännerna med låten Förbudstiidin från nya albumet Komitragik. Som uppbackning har han Vörå Spelmansklubb.
 • Christina Lindberg

  Christina Lindberg fick in en fullträff

  21.08.2015Kultur och nöje
  Christina "De sista ljuva åren" Lindberg inleder höstsäsongen på Danslistan med en fullträff. Hennes Sång för vind och regn kröp upp till första plats efter sommarens röstning. Endel av äran går också till hennes österbottniska musiker.
 • Larz-Kristerz

  Dansmusik i Vega hela sommaren

  18.06.2015Kultur och nöje
  Danslistan håller sommarpaus, men Vega bjuder på dansmusik hela sommaren. Programserien Sommardans inleds efter midsommar då det blir dansmusik både fredag och lördag kvällar på kanalen. Frontfigurer såsom Christer Sjögren, Olle Jönsson, Tom Käldström och Susann Sonntag kommer att medverka i programmen.
 • Thomas Lundin med albumet Sommar för evigt igen

  Thomas Lundins tango på Danslistan

  29.05.2015Kultur och nöje
  Nyskrivna tangon Sommar för evigt igen har gett namn åt Thomas Lundins nya visskiva. En glad låt med mycket solsken och sommar, vilket också är temat för Lundins andra soloalbum.
 • Sonja Biskop och Geir Rönning.

  Sonja Biskop och Geir Rönning gör duett

  15.05.2015Kultur och nöje
  Sonja Biskop och Geir Rönning har släppt Mysteriet deg som radiosingel. Låten kommer med på en julskiva för Röda Korsets katastroffond och är ett första samarbete mellan Biskop och Rönning. Precis som i originalet med Bjørn Eidsvåg och Lisa Nilsson gör de låten på två språk, norska och svenska.
 • Heléne Nyberg blev världskänd i hela Svenskfinland när hon låg på "Vegalistan" i hela två år med sången "Till en fader",

  Heléne toppar och släpper skiva

  02.05.2015Kultur och nöje
  Heléne Nyberg kilade förbi toppbandet Tommys på Danslistan. Vinnarlåten Lika tyst som löven faller är från hennes nya album Klangen i din röst.