Hoppa till huvudinnehåll

Efter Nio

Titta & lyssna på Arenan

 • sonja kailassaari och mårten svartström

  Efter Nio söker: Personer som funnit varandra

  13.08.2017Yle Fem
  Hur träffades du och din partner eller goda vän? Hittade ni varandra på ett speciellt och osannolikt sätt? Eller känner du till en kärleks- eller vänskapsrelation som är utöver det vanliga? Tipsa oss!
 • Sommartårta

  Glutenfri sommartårta som passar alla

  06.06.2017Recept
  Trött på att tillaga flera olika efterrätter, då många gäster på festen kör glutenfri diet? Testa den här smarriga sommartårtan av Malin Båtmästar, som är kock och kokboksförfattare. Passionsfruktscurd, mascarpone och jordgubbar slår aldrig fel. Tårtan är helt glutenfri – men så god att också personer utan specialdiet äter den med glädje!
 • Sill med täcke

  Sill med täcke

  22.05.2017Recept
  Sill med täcke är en ”sovjetisk” klassiker som gör i lager med sill, lök, potatis, morot och rödbeta. Den är mycket omtyckt av Zinaida Lindén, hennes dotter och mamma. Zinaida lagade den aldrig själv hemma, för den lagades inte utan köptes färdig.
 • Bondost

  Hans Välimäkis bondost

  08.05.2017Recept
  Hans Välimäkis bondost görs med andakt. Alla moment sker långsamt och varsamt. Själva ystningen sker utan extra händer. Ostmassan skall till sist rinna av i flera timmar innan resultatet av det traditionella mathantverket kan avnjutas.
 • mårten svartström och sonja kailassaari med en okänd figur i mitten

  Föreslå gäster till publikens program

  08.05.2017Yle Fem
  Det har blivit dags igen för publikens program i Efter Nio. Det betyder att programmet i sin helhet skapas utifrån publikens idéer. Vem vill du se i Sonjas och Mårtens soffa? Vet du någon person, känd eller inte känd, med en intressant berättelse, ett gripande livsöde, en speciell egenskap eller liknande? Eller finns det någon person du är nyfiken på?
 • Sandra Helsing

  "Min pojkvän köpte mig större bröst"

  06.05.201710Yle Fem
  Sandra Helsing hade just fyllt tjugo. Hon jobbade i klädaffär och extraknäckte som modell, men var inte helt nöjd med hur hon såg ut. En dag föreslog hennes nya pojkvän att hon skulle förstora sina bröst.
 • Kjell Herberts

  Så här finlandssvenska är vi!

  30.04.20173Kultur och nöje
  Förra veckans webbtest om finlandssvenskhet och hur vi uppfattar oss själva i förhållande till andra finlandssvenskar blev en hit. Testet kammade in mer än 26 000 svar. Nu sammanfattar sociologen Kjell Herberts resultaten.
 • Kenneth Nars serverar bubbel till Sonja Kailassaari och Mårten Svartström.

  Efter Nios första maj-meny

  28.04.2017Mat och fritid
  Saknar du idéer för vad du ska servera på picknick-filten den första maj? Matskribenten Kenneth Nars presenterar några säkra, goda och enkla alternativ. Som tillbehör kan man alltid servera ost, struvor, munkar och gravad lax på ett gott rågbröd. I dryckesväg är mjöd och mousserande viner traditonella och fungerande alternativ, men varför inte också smaka på en god cider?
 • Skagen röra.

  Kenneths Skagenröra

  28.04.2017Recept
  En skagenröra lönar det sig att göra själv - kom ihåg att låta räkorna rinna av ordentligt, så håller sig röran fast. Servera med knäckebröd, rostat bröd eller bakad potatis.
 • Köttbullar

  Örtiga köttbullar

  28.04.2017Recept
  Köttbullar blir fin festmat då man kryddar upp dem med örter, vitlök och sesamolja. Servera köttbullarna med chilimajonnäs som dipp.
 • Mjöd

  Kenneths Valborgsmjöd

  28.04.2017Recept
  Valborgsmjöd hör till Valborg, men passar lika bra under resten av året, speciellt under sommaren. Om man vill kan man lägga i skivad ingefära eller svartvinbärsblad i koket för smaksättning.
 • Kräftskivor och skärgård förknippas ofta med finlandssvenskhet.

  Test: Hur finlandssvensk är du?

  20.04.201718Kultur och nöje
  Som vi alla vet finns det en massa halvsanningar om hurdana vi finlandssvenskar är, och i synnerhet hur den ultimata finlandssvensken ska vara. Men hur finlandssvenska är vi egentligen själva om vi jämför med statistiken. Testa och ta reda på!
 • Denise Rudberg

  Denise Rudberg: Min adhd-hjärna är världens tillgång!

  08.04.2017Kultur och nöje
  Den svenska deckarförfattaren Denise Rudberg kallar sin genre Elegant Crime och böckerna har också kallats lyxdeckare och utspelar sig i Stockholms överklass. Rudberg är själv uppvuxen i de kvarteren och håller handlingen på ett realistiskt plan.
 • Bondbönsbologne med bönpasta

  Bondbönebolognese med bönpasta

  06.04.2017Recept
  Louise Mérus vegetariska pastarätt med en touch av Medelhavet. Lämna bort osten till garneringen så passar rätten både veganer och glutenallergikier.
 • Asiatiska baljhavre hot dogs

  Asiatiska baljhavrehotdogs med kikärtsnudelsallad

  06.04.2017Recept
  Louise Mérus vegetariska hot dogs är en skön blandning av finsk, amerikansk och asiatisk matkultur. Rätten kan lätt tillredas även för veganer och glutenallergiker.
 • Biff, ägg och en sikfilé.

  Saken är biff – några tips för lyckad stekning

  19.03.20172Mat och fritid
  När ska man vända på biffen i stekpannan och hur ska man få fisken att hålla ihop? Matskribenten Kenneth Nars ger några tips för en lyckad stekning av ägg, fisk och biff.
 • Isabella Löwengrip är bloggare och entreprenör.

  Isabella Löwengrip: Jag vill göra allt!

  12.03.2017Kultur och nöje
  Isabella Löwengrip driver idag en av Sveriges största bloggar med 1,3 miljoner läsare varje vecka. Trots sin ringa ålder på 26 år driver hon dessutom flera framgångrika företag, föreläser och är småbarnsmamma med allt vad det innebär. För henne är klara mål i livet en förutsättning och hon vill gärna inspirera andra.
 • Christophe Galfard

  Christophe Galfard gör det svåra begripligt

  09.03.2017Vetenskap
  Astrofysikern Christophe Galfard har blivit något av en rockstjärna inom fysiken. Han gör sitt yttersta för att popularisera vetenskapen och därmed göra den greppbar för fler.
 • Matilda Gyllenberg

  Matilda Gyllenberg: Är B-människor bättre människor?

  26.02.20175Titta och lyssna
  Kvällsmänniskor är sköna typer. De är kreativa, intelligenta och mer sannolikt konstnärliga och högpresterande än morgontidiga personer. Åtminstone brukar kvällspigga ofta dela artiklar som påstår just detta.
 • Andreas von Weissenberg är chef för den internationella katastrofhjälpen på Finlands Röda Kors.

  Andreas von Weissenberg: Vi såg en tyst revolution

  19.02.20171Inrikes
  - Människans förmåga till framtidstro när katastrofen är ett faktum är otrolig, säger Andreas von Weissenberg som är chef för den internationella katastrofhjälpen på Finlands Röda Kors. I sitt arbete har han sett konsekvenserna av både naturkrafter och mänskliga krafter på nära håll, på gott och ont.

Redaktörer

Efter Nio sänds måndagar och torsdagar kl. 21.00 i Yle Fem. Det första programmet sänds måndagen 25 augusti.

Du kan också skicka e-post direkt till adressen:

efternio@yle.fi

eller ringa (09) 31 53 10 10Efter Nio produceras av produktionsbolaget Parad Media Oy i samarbete med Yle Fem.

Huvudproducent Henrik Lindberg
tel: 0400 36 16 46

Yle Fem, producent Hedvig Jakobsson
tel: 040 860 3842