Hoppa till huvudinnehåll

Efter Nio

Titta & lyssna på Arenan

 • Anna Markelin och Riko Eklundh utanför Efter Nio studion

  Riko Eklundh: Det finns roligare saker än träning

  19.10.2017Hälsa
  Skådespelaren Riko Eklundh är missnöjd med sin kondition. Därför har han antagit utmaningen att under en veckas tid träna målmedvetet och försöka hitta en konditionsform han skulle gilla.
 • My Tengström och Mia-Maja Wägar

  Skulle du klara dig på 7€ per dag?

  12.10.201748Vega
  Journalisten My Tengström utmanade sig i en vecka med att leva på arbetslöshetsunderstöd, för att få lite perspektiv på sin egen konsumtion och sina vanor. Bort föll en stor del av hennes sociala aktiviteter, och då hon blev sjuk blev hon tvungen att stjäla toapapper för att klara budgeten.
 • Anu Koivunen och Christoffer Strandberg utanför Efter Nio studion

  Christoffer Strandberg gick på kaffe med sina fördomar

  05.10.20178Titta och lyssna
  Det blev inte bara en kaffe, utan en två och en halvtimmes långlunch med veganmat, tillsammans med sannfinländaren Sebastian Tynkkynen.
 • Mårten, Malin och Sonja sitter i en soffa.

  Ta makten över härskarteknikerna

  01.10.20174Yle Fem
  Lyssnar ingen på dina förslag på jobbet? Blir du utskrattad eller kallad "lilla vännen"? Märker du för sent att de andra håller möte om något du borde känna till? Då blir du utsatt för klassiska härskartekniker. Lär dig känna igen dem – och bemöta dem rätt.
 • Skådespelaren Max Bremer visar upp sin 6,5 kilos gädda som han fiskat i Sibbo skärgård.

  Max Bremer i personlig kamp mot matsvinnet

  28.09.2017Vega
  Skådespelaren Max Bremer är en kulinarist ut i fingerspetsarna, som gillar att fiska och plocka svamp. Hemma har han två proppfulla frysar, där han förvarat det han hamstrat. Tyvärr leder det också till att han måste slänga bort en del mat. Det är han inte ensam om – i snitt slänger vi 24 kilo fullt ätbar mat per år och person.
 • Sonja Kailassaari på motionscykel

  Känn igen kroppens tecken på sjukdom

  24.09.20172Hälsa
  Allmänläkaren Robert Bergholm uppmanar alla att vara observanta på sitt mående. Också långsamma och mindre förändringar kan tyda på allvarliga hälsoproblem.
 • Hassan Zubier, ett av offren i Åbo, deltar i minnesstunden på Salutorget.

  Åbohjälten Hassan Zubiers uppmaning: Sluta filma och ingrip!

  17.09.201733Yle Fem
  Svenska Hassan Zubier har ett liv i rullstol framför sig. Hans framtid avgjordes under ett par ohyggliga minuter på Salutorget i Åbo i augusti. Flera gånger blev han attackerad och knivhuggen, medan han oförtrutet fortsatte att hjälpa skadade och rädda liv.
 • Forskaren Matilda Hellman och journalisten Jens Berg.

  Jens Berg bantade bort bänksporten

  14.09.20171Vega
  Alla är vi beroende av någonting – om det så är kaffe, tv-serier eller sötsaker. För journalisten Jens Berg är det så gott som omöjligt att leva utan att följa med sport. Hur gick det då han skulle ta sig igenom en hel vecka utan sport?
 • Författaren Monika Fagerholm och skådespelaren Sonja Ahlfors

  Monika Fagerholm vill sluta vara tråkig

  07.09.20173Kultur och nöje
  Monika Fagerholm har en hemlighet som hon nu tänker avslöja: hon vet inte hur man är rolig, och hon lider av det. Trots att hon hållit otaliga föredrag och framträdanden i egenskap av författare, anser hon själv att hon inte vet hur man ska underhålla sin publik.
 • Tiia och Jouni Forsström

  Tiia och Jouni Forsström: Äkta par och sexarbetare

  03.09.20171Yle Fem
  I en allmänt stigmatiserad bransch har paret Tiia och Jouni Forsström funnit sitt drömyrke. I deras hem kan kunden leva ut sin sexualitet och också tala ut om sina sexbekymmer.
 • Pata Degerman

  Pata Degerman är hopplös på namn

  31.08.20171Hälsa
  Pata Degerman arbetar heltid som upptäcktsresande och föreläsare och har bland annat fått pris som årets talare i Finland. Varje vecka hälsar han på hundratals människor, men har har ett problem. Han kommer inte ihåg vad folk heter.
 • Lotta Backlund

  Lotta Backlund skippade sockret

  24.08.20175Hälsa
  Ståuppkomikern Lotta Backlund testade att leva helt sockerfritt i en vecka. Hon gjorde en livsstilsförändring för ett antal år sedan och gick då också ner mycket i vikt. Då förstod hon att det här med socker inte är en helt enkel match.
 • Mårten Svartström och Sonja Kailassaari med en katt i famnen

  Efter Nio är tillbaka – nu också i radio!

  21.08.20178Titta och lyssna
  Efter Nio är tillbaka i rutan efter sommarpausen. Måndagen den 21 augusti inleder TV-programmet sin sjunde säsong, klockan 21 i Yle Fem. Den här hösten bjuds det också på något alldeles nytt, nämligen Efter Nio i radio. – Nu är det bara att ta sig i kragen igen, säger programledaren Mårten Svartström, tillbaka efter semestern.
 • Pentti Arajärvi

  Pentti Arajärvi: "Allt förändrades på en gång när Tarja blev president"

  20.08.20174Yle Fem
  Benämningen landets första dam används sällan i Finland. Likafullt är Pentti Arajärvi för alltid landets första första gentleman.
 • sonja kailassaari och mårten svartström

  Efter Nio söker: Personer som funnit varandra

  13.08.2017Yle Fem
  Hur träffades du och din partner eller goda vän? Hittade ni varandra på ett speciellt och osannolikt sätt? Eller känner du till en kärleks- eller vänskapsrelation som är utöver det vanliga? Tipsa oss!
 • Sommartårta

  Glutenfri sommartårta som passar alla

  06.06.2017Recept
  Trött på att tillaga flera olika efterrätter, då många gäster på festen kör glutenfri diet? Testa den här smarriga sommartårtan av Malin Båtmästar, som är kock och kokboksförfattare. Passionsfruktscurd, mascarpone och jordgubbar slår aldrig fel. Tårtan är helt glutenfri – men så god att också personer utan specialdiet äter den med glädje!
 • Sill med täcke

  Sill med täcke

  22.05.2017Recept
  Sill med täcke är en ”sovjetisk” klassiker som gör i lager med sill, lök, potatis, morot och rödbeta. Den är mycket omtyckt av Zinaida Lindén, hennes dotter och mamma. Zinaida lagade den aldrig själv hemma, för den lagades inte utan köptes färdig.
 • Bondost

  Hans Välimäkis bondost

  08.05.2017Recept
  Hans Välimäkis bondost görs med andakt. Alla moment sker långsamt och varsamt. Själva ystningen sker utan extra händer. Ostmassan skall till sist rinna av i flera timmar innan resultatet av det traditionella mathantverket kan avnjutas.
 • mårten svartström och sonja kailassaari med en okänd figur i mitten

  Föreslå gäster till publikens program

  08.05.2017Yle Fem
  Det har blivit dags igen för publikens program i Efter Nio. Det betyder att programmet i sin helhet skapas utifrån publikens idéer. Vem vill du se i Sonjas och Mårtens soffa? Vet du någon person, känd eller inte känd, med en intressant berättelse, ett gripande livsöde, en speciell egenskap eller liknande? Eller finns det någon person du är nyfiken på?
 • Sandra Helsing

  "Min pojkvän köpte mig större bröst"

  06.05.201710Yle Fem
  Sandra Helsing hade just fyllt tjugo. Hon jobbade i klädaffär och extraknäckte som modell, men var inte helt nöjd med hur hon såg ut. En dag föreslog hennes nya pojkvän att hon skulle förstora sina bröst.

Redaktörer

Efter Nio sänds måndagar och torsdagar kl. 21.00 i Yle Fem. Det första programmet sänds måndagen 25 augusti.

Du kan också skicka e-post direkt till adressen:

efternio@yle.fi

eller ringa (09) 31 53 10 10Efter Nio produceras av produktionsbolaget Parad Media Oy i samarbete med Yle Fem.

Huvudproducent Henrik Lindberg
tel: 0400 36 16 46

Yle Fem, producent Hedvig Jakobsson
tel: 040 860 3842