Hoppa till huvudinnehåll

Efter Nio

Titta & lyssna på Arenan

 • Anders Helenius.

  Anders Helenius kombinerar nytta med nöje i jakt på vardagsmotion

  19.01.2018Hälsa
  Ståuppkomikern och manusförfattaren Anders Helenius lever ett ganska orutinerat liv, dels som frilansande komiker i Helsingfors och dels som pappa i en fyrabarnsfamilj hemma i Pargas. Motion är något som sällan ryms med i hans vardagspussel.
 • Kallt och Vått - Tom Nylund

  Ett nikotinfritt liv svår utmaning för Tom Nylund

  12.01.2018Hälsa
  Programledaren och äventyraren Tom Nylund har kastat sig ner för stup och utmanat sig på våta och kalla ställen. Att lämna bort nikotinprodukter hör till de svårare utmaningarna han utsatt sig för.
 • Malin Kivelä och Isabella Holm i Efter Nio radio

  Författaren Malin Kivelä vill få kontroll på sina medievanor

  05.01.2018Kultur och nöje
  Författaren Malin Kivelä trivs i den digitala skärmens hemtrevliga sken. Men har hennes ständiga surfande gått över styr? Under en vecka stänger hon av alla sociala medier och tar farväl av sina älskade tv-serier.
 • Geir Rönning står tillsammans med bibliotekarien Mikael Gros.

  Geir Rönning utvidgade sina läsvanor på trettio dagar

  30.12.2017Kultur och nöje
  Vanligtvis är det deckare som gäller, ifall Geir Rönning mot förmodan läser. Under en månads tid har han utmanat sig litterärt och fått testa på romaner, seriealbum, lyrik, noveller och mycket annat och inte bara i traditionell bokform.
 • presidentspelet

  Romantiker som går mot rött – så här klarade sig kandidaterna i Efter Nios presidentspel

  27.12.2017Yle Fem
  Bilister, var vaksamma i trafiken! Det är nämligen så att presidentvalskandidaterna ofta går mot rött. Det här, och mycket annat, avslöjas i Efter Nios presidentspel.
 • Sabina Bergholm från Kyrkans utlandshjälp och riksdagsledamoten Silvia Modig poserar tillsammans.

  Silvia Modig vill göra gott - en god gärning om dagen

  23.12.20172Kultur och nöje
  Silvia Modig antog utmaningen att under en vecka göra minst en god gärning om dagen. Silvia vill göra gott och hon tänkte att det skulle vara rätt så enkelt. Men det var inte helt lätt alla gånger och utmaningen gav henne också en hel del att fundera på.
 • patrick tiainen

  Pastorn Patrick Tiainen svek församlingen men fann sig själv

  16.12.201729Yle Fem
  Församlingsgrundaren Patrick Tiainen levde dubbelliv i flera år. Utåt förespråkade han kärleken mellan man och kvinna, samtidigt som han själv tampades med homosexuella känslor. I dag är han du med sig själv.
 • Päivi Storgård vid pianot

  ”Musik är känsla, inte prestation”

  15.12.2017Kultur och nöje
  Päivi Storgård, författare och redaktör, återupptar pianospelandet efter en paus på 30 år. Hon får hjälp av tonsättaren och nästan-grannen Markus Fagerudd med att komma igång.
 • Familjeterapeuten Maria Sundblom Lindberg

  Hur mycket egentid är okej i ett parförhållande?

  03.12.201710Familj
  Alla behöver tid för sig själv ibland. Men hur mycket egentid är det okej att kräva eller ens behöva i ett parförhållande mitt i familjelivets vardagsrumba? Nyckeln ligger i att förstå varandras behov, säger familjeterapeuten Maria Sundblom Lindberg.
 • Axel Åhman

  Morgonpigga människor provocerar

  01.12.201719Hälsa
  Det är extremt provocerande med morgonpigga människor! Det insåg Axel Åhman från humorgruppen KAJ då han testade på tidigare morgonrutiner i en vecka.
 • Bettina Sågbom, vinter

  Bettina Sågbom är beroende av deadlines

  24.11.2017Vega
  Hon har aldrig missat en direktsändning. När flyget avgår kommer hon alltid i tid. Men möten och träffar är en annan sak. Då kommer hon konstant för sent. Det vet alla som jobbat med journalisten och programledaren Bettina Sågbom.
 • Närbild av kock Michael Björklund.

  Mästerkocken Micke Björklund skippade smöret

  17.11.201718Hälsa
  Att avstå från smör och grädde – under en hel vecka. För vem kan det vara en större utmaning än för den åländska mästerkocken Michael “Micke” Björklund?
 • Sonja och Mårten i arbetarkläder

  Sonja & Mårten erbjuder dig hjälp

  13.11.2017Yle Fem
  Behöver du hjälp med något praktiskt som borde göras i hemknutarna? Sonja Kailassaari och Mårten Svartström i Efter Nio har lovat ställa upp och hjälpa.
 • En kvinna som vilar på en hög med häften på ett konferensbord.

  Forskare: Skiftesjobb gör dig sjuk

  12.11.201724Yle Fem
  Det kan vara farligt att rubba den inre klockan. Redan små störningar, som att byta från sommar- till vintertid, kan påverka vår hälsa negativt.
 • Michaela von Kügelgen

  Utmaning: Dejta så mycket som möjligt

  10.11.20179Vega
  Singlarna blir bara fler och fler i hela västvärlden, och här i Finland lever en miljon ensamma. Studier visar ändå att så gott som alla skulle vilja hitta någon att dela sitt liv med. En av dem är författaren och bloggaren Michaela von Kügelgen, som därför utmanade sig själv med att powerdejta under en vecka.
 • Gruppbild med Mårten Svartström, Sonja Kailassaari, Eva Kela och Riko Eklundh.

  Fira svenska dagen med Efter Nio

  05.11.2017Yle Fem
  Efter Nio flyttar studion till Svenska Teatern för att fira svenska dagen. Under den direktsända festsändningen medverkar bland annat president Sauli Niinistö och Allsång på skansen-stjärnan Sanna Nielsen. Rapparen Paleface framför en sång svenska dagen till ära.
 • ahmed hassad

  Ahmed Hassan: Utan finska, inget jobb

  03.11.20179Vega
  Företagaren Ahmed Hassan är född i Somalia och integrerad på svenska i Helsingfors. Trots att han uppskattar delaktigheten i den finlandssvenska och nordiska kulturen, finns det också nackdelar med att ha lärt sig svenska först. Du måste kunna finska för att få jobb.
 • Ellen Strömberg

  Ellen Strömberg: "Jag vill slå sönder saker"

  27.10.2017Titta och lyssna
  Har du ett häftigt humör och svårt att tygla dina känslor? Du är inte ensam. Den finlandssvenska bloggaren Ellen Strömberg kan ligga i fosterställning och gråta så tårarna sprutar på grund av en krånglande symaskin. Hur gör man då känslorna tar över till och med av små motgångar?
 • Anna Markelin och Riko Eklundh utanför Efter Nio studion

  Riko Eklundh: Det finns roligare saker än träning

  19.10.2017Hälsa
  Skådespelaren Riko Eklundh är missnöjd med sin kondition. Därför har han antagit utmaningen att under en veckas tid träna målmedvetet och försöka hitta en konditionsform han skulle gilla.
 • My Tengström och Mia-Maja Wägar

  Skulle du klara dig på 7€ per dag?

  12.10.201748Vega
  Journalisten My Tengström utmanade sig i en vecka med att leva på arbetslöshetsunderstöd, för att få lite perspektiv på sin egen konsumtion och sina vanor. Bort föll en stor del av hennes sociala aktiviteter, och då hon blev sjuk blev hon tvungen att stjäla toapapper för att klara budgeten.

Redaktörer

Efter Nio sänds måndagar och torsdagar kl. 21.00 i Yle Fem. Det första programmet sänds måndagen 25 augusti.

Du kan också skicka e-post direkt till adressen:

efternio@yle.fi

eller ringa (09) 31 53 10 10Efter Nio produceras av produktionsbolaget Parad Media Oy i samarbete med Yle Fem.

Huvudproducent Henrik Lindberg
tel: 0400 36 16 46

Yle Fem, producent Hedvig Jakobsson
tel: 040 860 3842