Hoppa till huvudinnehåll

Efter Nio med Bettina

 • Eva Wahlström.

  Eva Wahlström: Jag ville alltid boxas

  30.05.2015Titta och lyssna
  Eva Wahlström är kvinnan som trots svåra smärtor, skador och motgångar i vår blev världsmästare i boxning.
 • Herman Lindqvist

  Herman Lindqvist är spontan både på gott och ont

  23.05.20152Titta och lyssna
  Han har är journalist och författare och har skrivit tiotals omtyckta historiska romaner som han tidvis fått mycket kritik för. Men på de senaste åren har hans namn dykt upp på löpsedlarna av helt andra orsaker.
 • Pirkko Mannola

  Slumpen förde Pirkko Mannola framåt i karriären

  15.05.2015Titta och lyssna
  Pirkko Mannolas bana i den finländska offentligheten inleddes redan år 1958 då hon som 19 år gammal blev krönt till Miss Finland. Men det var bara början för hon kunde ju både sjunga och skådespela, visade det sig.
 • Jutta Zilliacus

  Jutta Zilliacus: Inget var som förr efter kriget

  09.05.20158Titta och lyssna
  Skådespelare, journalist, modell, författare, pianist, samhällsdebattör och riksdagsledamot. Det är bara en del av de titlar som kunde tillskrivas Jutta Zilliacus.
 • Ben Granfelt.

  Gitarren var Bens öde

  30.04.2015Titta och lyssna
  Musikern Ben Granfelt har haft ett starkt band till sin gitarr sen han var barn. Hans kärleksaffär med gitarren har tagit honom runt världen.
 • Anna-Lena Laurén.

  Anna-Lena Laurén: Jag är en fatalist

  24.04.20152Titta och lyssna
  För de flesta är Anna-Lena Laurén författaren, journalisten och Rysslandskännaren som ofta begett sig ut på farliga uppdrag och som inte räds att rapportera om saker som de verkligen är. Men hur har hon hamnat där hon är idag och vad driver henne vidare?
 • Stefan Lindfors är inredningsarkitekt och formgivare.

  Stefan Lindfors är arrogant och högljudd

  17.04.2015Titta och lyssna
  Stefan Lindfors är en av våra mest framstående formgivare och har inte varit rädd för att beträda ny mark och gå tvärt emot strömmen. Och han räds inte heller kritik.
 • Märta Tikkanen.

  Märta Tikkanen: Det var det värsta jag gjort

  10.04.20153Titta och lyssna
  Med böcker som Män kan inte våldtas, Århundradets kärlekssaga och Två har Märta Tikkanen för många blivit en av de främsta kvinnliga finlandssvenska författarna. Men med hennes tidvis turbulenta privatliv och färgstarka karriär har vägen dit har inte alls varit spikrak.
 • Pirkka-Pekka Petelius.

  Hela folkets Pirkka-Pekka

  02.04.2015Yle Fem
  Det var en och annan som höjde på ögonbrynen då Pirkka-Pekka Petelius berättade om sina planer på att bli skådespelare. Hans familj och närmaste vänner kände nämligen honom som en tystlåten och rätt blyg pojke, som inte ville dra någon uppmärksamhet till sig.
 • Johanna Grüssner

  Johanna Grüssner: Vänta inte!

  27.03.2015Titta och lyssna
  Johanna Grüssner är åländsk jazzsångerska, musiker, producent och dirigent. Hon växte upp i Finström tillsammans med sina två systrar och föräldrarna. Barndomen präglades också av en driftig farmor som också genom åren varit Johannas förebild. För också Johanna är en som får saker att hända.
 • geir rönning

  Man kan inte leva försiktigt!

  20.03.20151Titta och lyssna
  Man kan inte leva sitt liv försiktigt, säger sångaren och artisten Geir Rönning som sedan ett tiotal år är bosatt Finland.
 • bettina sågbom-ek

  Bettina är tillbaka i rutan

  19.03.20157Yle Fem
  Det blir spännande människor och personligt prat i den nya lördagsvarianten av Efter Nio som har premiär på Yle Fem på lördag kl. 21.00. I elva avsnitt får vi under vårens lopp träffa flera olika kända personer och komma dem riktigt nära inpå livet i sällskap av ingen mindre än Bettina Sågbom-Ek.