Hoppa till huvudinnehåll

En kväll med Anne och Hannah

 • En kväll med Anne och Hannah

  Anne och Hannah träffar Pernilla Wahlgren & Linda Mokko

  12.09.2014Kultur och nöje
  Tredje säsongen av svenskfinlands talkshow-succé En kväll med Anne och Hannah sänds på publikens begäran i höst på SVT1 och SVT World. Kvällens gäster: Pernilla Wahlgren och Linda Mokko.
 • Anne Hietanen och Hannah Norrena

  Hej Sverige - Anne och Hannah här!

  29.08.2014Kultur och nöje
  Tredje säsongen av En kväll med Anne och Hannah sänds på SVT1 med start lördagen 30.8 kl.17.05.
 • Hur andra har det

  06.01.2014Kultur och nöje
  Jag vet att det är oartigt att stirra på folk, ändå är det min största hobby. Helt ohämmat glor jag tills ögonen nästan faller ur mitt huvud. Ibland gör jag det mera diskret och gömmer mig bakom en tidning som jag klippt två små ögonhål i, men allt som oftast går jag runt och glor. Jag glor och fantiserar om hurdana historier folk bär på. Varifrån kommer han? Vart är hon på väg? Ett hurdant förhållande har det där paret?
 • Johnny vågade byta liv

  31.12.2013Hälsa
  Johnny Granholm är mannen som hade allt. Högstatusjobbet i Stockholm, den fina lägenheten, bra med pengar, vänner och drive. Men en dag fann han sig själv gråtandes hejdlöst mitt på Östermalms torg, oförmögen att röra sig ur fläcken. Vad var det riktigt som hände?
 • Om att våga släppa taget

  30.12.2013Kultur och nöje
  Såhär inför det nya året är det säkert ganska många av oss som reflekterar över våra liv och hur verkligheten ser ut i just den här kroken på Livets Stig. I det skumma decemberljuset kan det hända att vi inte alls är speciellt nöjda med det vi ser.
 • Finns här några snälla barn?

  23.12.2013Kultur och nöje
  Jag var ett väluppfostrat barn. Jag minns att jag förbryllad tittade på andra barn som skrek i matbutiken och tiggde godis. Måhända var jag inte bara väluppfostrad utan även blyg.
 • En kväll med Anne och Hannah

  Förgrömmade unge!

  16.12.2013Kultur och nöje
  Det här med barn blir ju sällan som man tänkt sig, skriver Hannah Norrena. Vissa får sjuka barn, andra får friska barn, en får barn med “fel” kön, en annan barn med utvecklingsstörningar. Vissa kan inte få barn över huvudtaget.
 • Lyssna inte på andra

  09.12.2013Kultur och nöje
  Folk älskar att dela med sig av sina visdomar, speciellt om hur svårt allt är och hur dåligt det kommer att gå. Tyvärr är jag inte bättre själv och jag önskar att ni inte tar åt er särskilt mycket, jag talar ändå bara om mig själv. För så är det, jag har bara ett perspektiv och det är mitt eget.
 • En kväll med Anne och Hannah

  Modiga män

  02.12.2013Kultur och nöje
  Jag är en sucker för manliga män. Män som kan snickra ihop bryggor, byta däck och döda spindlar.
 • En kväll med Anne och Hannah

  Börja på nytt

  25.11.2013Artikel
  Kvällens avsnitt handlar till stor del om förlåtelse och om att börja på nytt. Skådespelaren Simon Häger förnekade länge sin homosexualitet och kom ut först som vuxen. Annika Östberg har suttit trettio år i fängelse. Hur känns det att börja ett nytt liv vid sextio?
 • Det bästa med mig

  25.11.2013Kultur och nöje
  Det bästa med mig är inte det som är det bästa med mig. Det är inte mina framgångar, det är inte mina betyg eller titlar som gör att någon tycker om mig.
 • Vinflaska och korkskruv.

  Dra en fylla!

  18.11.201310Titta och lyssna
  Messar en vän från en fest att jag där råkat träffa på vår gemensamma bekanta. ”Aj, hon som är glad i spriten?” lyder svaret. Jag ser mig omkring i lokalen och konstaterar att om så är fallet är hon knappast den enda, åtminstone inte denna fredagskväll.
 • Anna-Maria Helsing.

  Uppbrott och avvikelser i En kväll med Anne och Hannah

  11.11.2013Kultur och nöje
  I veckans avsnitt träffar vi kapellmästaren Anna- Maria Helsing som i vuxen ålder bestämde sig för att gå ur Jehovas vittnen. Detta betydde samtidigt att hon måste lämna hela sitt gamla liv bakom sig.
 • Livet är inte ett renoveringsobjekt

  11.11.2013Kultur och nöje
  Så länge jag kan minnas har jag kämpat och strävat, som en haltande gamling i motvind. En gamling som prompt skall upp på ett berg - till toppen. På toppen inbillade jag mig att man får en medalj. Att folk applåderar och det känns fridfullt och glatt i hela kroppen, för hela resten av livet.
 • En kväll med Anne och Hannah

  Hei kaikki suomenkieliset!

  08.11.2013Kultur och nöje
  Ollaan iloiksemme huomattu että suuri osa meidän katsojakunnasta ovat suomenkielisiä joten morjens teillekin!
 • Hannah Norrena

  Starkt yttre, men en kladdig röra innanför

  01.11.20135Titta och lyssna
  Jag har hela mitt liv varit känslig. Känsligare än de flesta vill jag påstå. Tagit åt mig ända in i hjärteroten av snäsningar, gliringar, misstänksamma blickar och skarpa tonfall.
 • Anne Hietanen och Hannah Norrena

  Anne och Hannah är tillbaka

  30.10.2013Titta och lyssna
  En kväll med Anne och Hannah är tillbaka, ärligare, öppnare och mer närgången än någonsin tidigare.
 • En kväll med Anne och Hannah

  ” Allt går mycket lättare när man är två.”

  23.10.2013Pressmeddelanden
  Anne Hietanen och Hannah Norrena tycker bägge om att prata. Helst tillsammans och helst samtidigt. Gärna över ett glas vin. Nu är den pratglada duon tillbaka i En kväll med Anne och Hannah den fjärde november.