Hoppa till huvudinnehåll

Hovet

 • Emil håller i sin mango

  Du skalar din mango fel

  25.09.2014X3M
  Emil hjälper dig med dina lyxproblem. Först ut: hur skalar man egentligen en mango?
 • Trial Frontier spelet

  App-analys: Trials Frontier

  11.09.2014X3M
  Trials Frontier är ett racing-appspel utvecklat av Ubisoft och baserar sig på en spelserie om trial-motorcykling. Nu hittar man spelformatet till smarttelefoner, både Android och iOS. Charmen med att spela som motorcyklist fick Emil Jokipalo och Tedi Tallqvist från Hovet att vilja kolla in världen.
 • Xbox One äntligen Här

  04.09.20145X3M
  Det tog 10 månader för Xbox One att lära sig finska och att infinna sig i Finlands konsolkrig. Och då är ju kriget tyvärr så gott som över. Xbox One landar officiellt i Finland fredagen den 5:e september och Microsofts nästan ett år gamla baby slår från ett hårt underläge. Fast med en egen vision.
 • Emil och WuMing startar spelet.

  Emil vann (en rond) mot Tekkenmästare!

  31.07.2014X3M
  Trots att Emil tog storstryk i Tekken på Assembly tog spelarna emot honom med öppna armar.
 • Vem är Yles spelhärskare?

  X3M spelar mot YleX

  30.07.2014X3M
  Vem är Yles bästa tv-spelsspelare? För att veta vem som vinner måste ni kolla klippet. Men vi kan kanske avslöja så mycket att det är tur att Emil har någon hemma som kan trösta ...
 • Grafiken är sjukt snygg i Ultimate Fighting Championship.

  Hovet testar UFC

  02.07.2014X3M
  Tedi och Emil i Hovet testar Ultimate Fighting Championship som hör till de mest realistiska fightingspelen i genren. Hur många poäng får spelet?
 • Donkeyboy

  Donkeyboy ritar en åsnepojke

  13.06.2014X3M
  I kväll spelar norska syntpopbandet Donkeyboy på Waasa Pop Festival på Sandö. När de besökte Radio X3M så ritade de en åsna och en pojke. Eller var det en hybrid av en brontosaurus och en giraff?
 • Hovet recenserar: The Bureau

  25.04.2014X3M
  Om premissen för vad som helst stavas "utomjordingar", ja då lyssnar hela Hovet. I denna dag sätter vi ändå ribban högt för vad utomjordingar och mytologi ska vara. Så högt att när vi väl spelade The Bureau: Xcom Declassified på Xbox 360, fick vi smaka på definitionen av stereotypi.
 • Hovet testar: Infamous Second Son

  03.04.20141X3M
  Med titeln Infamous: Second Son snackar vi om en tvåa i en spelserie kallad Infamous. Hovet har inte testat ettan, men det visar sig absolut inte vara ett hinder - tvärtom. Vid första åsynen plockar vi ut färggrann, fiberrik grafik, fräsch, ny användning av PS4:s handkontroll med touchpadden, Snyggt soundtrack och bioterrorister.
 • Hovet spelar CoD: Ghosts

  20.03.2014X3M
  Hovet spelar Call of Duty: Ghosts på PS4 med Myteriets programledare My. Blir spelet godkänt?
 • Vi ser fram emot American Hustle.

  Vägen till Oscars - American Hustle

  01.03.2014X3M
  Tedi från Hovet ser alla filmer som nominerats till bästa film på Oscarsgalan, nu är det dags för den sista: American Hustle.
 • Bruce Dern ja June Squibb istuvat pöydän ääressä, kuva elokuvasta Nebraska.

  Vägen till Oscars - Nebraska

  28.02.2014X3M
  Nebraska är Oscargalans svartaste häst. Och inte för att filmen är svartvit, utan för att ingen såg den. Men regissören Alexander Payne (Sideways och The Descendants) har skapat en riktig filmfilm, det känner man från första tonen, från första klippet, och det har slutligen tjänat filmen hela sex härliga Oscarsnomineringar. Kan Nebraska överraska?
 • Vägen till Oscars: Her

  24.02.2014X3M
  Vi går igenom Oscarsnomineringarna film för film. Hur kommer det att gå för den vackra och filosofiska sci fi-filmen Her?
 • Vägen till Oscars - Gravity

  23.02.2014X3M
  Visuellt, auditivt och lite mer audiovisuellt. Tur att Oscarsgalan har många kategorier för just de ändamålen och tur att det finns en film som fyller just den formen med elegans. Alfonso Cuarons "Gravity" tog fyra år att göra och den andra mars ska filmen försöka plocka nakna guldstatyetter i hela 10 kategorier.
 • Vägen till Oscars - Dallas Buyers Club

  12.02.20141X3M
  Har du sett årets mest klockrena Oscarfilm? Dallas Buyers Club är stilrent skildrad med ett starkt manus, perfekt uppförd av skådisarna involverade (Matthew McConaughey och Jared Leto) och behandlar ett av de kännspakare teman (nej, inte slaveri); den tungsinta fighten mot Aids på 80-talet.
 • Marvel, Lego, Playstation 4

  Hovet recenserar: Lego Marvel Super Heroes

  07.02.2014X3M
  Att leka med Lego-gubbar virtuellt är inget nytt. Legospel kring Harry Potter, Star Wars och Batman finns redan. Därför känns Marvels Avenger-pack som logisk mark att täcka, sådär i väntan på The Avengers: Age of Ultron. Vad som känns makalöst är att du kan spela som drygt 150 olika karaktärer.
 • Ska vår talangfulla Dame Judi Dench vinna en Oscar?

  Vägen till Oscars: Philomena

  05.02.20141X3M
  Vi går igenom Oscarsnomineringarna film för film. Hur kommer det att gå för mommofilmen Philomena?
 • Hovet recenserar: Battlefield 4

  04.02.2014X3M
  Turn around... Bonnie Tylers ljuva stämma ljuder i mörkret medan du och dina kamrater sitter i en bil som sjunker djupare ner i havet. Ledaren för gänget ger dig pistolen och du bestämmer att ni måste offra en för att klara er. Du skjuter sönder bakfönstret och allt svartnar. "14 minuter tidigare" står det på skärmen och du hoppar rakt in i krigsföring.
 • Vägen till Oscars: 12 Years a Slave

  31.01.20141X3M
  Vi går igenom Oscarsnomineringarna film för film. Vinner det mest självklara på galan?
 • Leonardo DiCaprio, Martin Scorsese och Jean Dujardin på premiären av The Wolf of Wall Street i Paris.

  Wolf of the Oscars?

  24.01.2014X3M
  En galen komedi har klättrat upp bland de nominerade på årets Oscarsgala. Med prischans i de intressantaste kategorierna ser det ganska bra ut för filmen Wolf of Wall Street. Men ska verkligen skrattet vinna över tårarna i år?