Hoppa till huvudinnehåll

Indiskt - lätt och läckert! - 2010-01-23

  • Sydindisk grönsaksrätt

    23.01.2010Recept
    Det här receptet är bedrägligt lätt. Du kan byta ut grönsakerna i receptet till dina favoriter eller använda de grönsaker du råkar ha hemma.
  • Aningen söt bengalisk kikärtslinscurry

    23.01.2010Recept
    Socker används ofta i bengaliska recept. Ofta ännu mera än i den här curryn. Jag har slutat att använda färsk kokosnöt i mina recept. Torkade kokosflingor är så mycket lättare att använda. Men har du tid så blir det godare med färsk kokosnöt.
  • Söt saffransyoghurt (shrikand)

    23.01.2010Recept
    Smaksättningen av shrikand varierar från recept till recept. Ibland används bara mandel, ibland pistagenötter och mandel. Några kockar smaksätter shrikand med avrunnet mangomos. Nästan alla recept innehåller saffran och kardemumma.
  • Krämig lins och risrätt (khicheri)

    23.01.2010Recept
    Khicheri görs av ris och linser. Jag brukar använda brunt basmatiris och gröna linser, men vanligen används vitt ris och egentligen vilka linser som helst.

Mer från serien Indiskt - lätt och läckert!