Hoppa till huvudinnehåll

Indiskt - lätt och läckert! - 2010-02-06

  • Kryddiga krabbkakor med tamarindmajonäs

    06.02.2010Recept
    Den peppriga tamarindmajonäsen är underbar tillsammans med krabbkakorna. Vill du ha en perfekt lunch kan du servera krabbakakorna med en sallad och stänka över salladssås.
  • Citronris

    06.02.2010Recept
    Den här risrätten från södra Indien passar bra med fisk, skaldjur och grönsaker. Curryblad används ofta i den här delen av landet. Lyckas du komma över en knippe färska curryblad, så går det bra att torka dem du inte genast behöver. Lägg dem på ett värmeelement, på en ren kökshanduk. Förvara de torra bladen i en lufttät burk.
  • Blåmusslor med kokosflingor

    06.02.2010Recept
    Det här är en rätt från Maharashtra som ligger vid kusten i sydvästra Indien. Den är mycket lätt att tillreda. Och det går snabbt.
  • Fiskcurry med kokosnöt

    06.02.2010Recept
    Kryddorna och de gröna chilifrukterna steks hela. Då ger de smak åt curryn, men den blir inte för stark. Också barn kan äta av den. Det är i fröna och mellanväggarna som det mesta av chilifruktens styrka sitter.
  • Lyxigt masalate

    06.02.2010Recept
    Det behövs inget specialte för den här kryddiga varma drycken som smakar underbart då det är kallt ute. Det går bra med vanliga, enkla tepåsar. Kryddningen gör susen.

Mer från serien Indiskt - lätt och läckert!