Hoppa till huvudinnehåll

Indiskt - lätt och läckert! - 2010-02-13

 • Melonrasayana

  13.02.2010Recept
  I receptet används charentaismelon, men det går också bra att använda någon annan slags melon. Charentaismelonen är slät, med ett grågrönt skal med mörkare ränder. Den brukar väga lite under ett kilo. Köttet är djupt orange och mycket saftigt och aromatiskt. Charentais är en perfekt dessertmelon.
 • Ugnsstekt honungslamm

  13.02.2010Recept
  Den här lammrätten är lätt kryddig och smakar citron, men då man tar första tuggan känns den aningen söt. Honung och citron är en fantastisk kombination och kryddorna förstärker effekten. Lamm tar alltid lång tid att tillaga och det är också viktigt att låta lammet marinera tillräckligt länge.
 • Peshwari naan

  13.02.2010Recept
  Naanbröd behöver inte bara serveras till varmrätten. Här är ett recept på söta naanbröd med pistagemandlar och russin.
 • Svamppilaff

  13.02.2010Recept
  Hela, färska kryddor ger god smak, men har du inga hemma så går det bra att krydda med en rågad matsked garam masala som du lägger ner i pilaffen tillsammans med svampen. Om du inte har tillgång till färsk svamp kan du använda torkad, men tag då bara halva mängden och blötlägg svampen i hett vatten i omkring 20 minuter. Sila svampen och låt den rinna av väl innan du steker den.
 • Paneerost med spenat

  13.02.2010Recept
  Det här är en underbar sammetsmjuk rätt med stora, färska bitar paneerost. Kryddningen är inte överväldigande utan förhöjer spenatens och ostens verkliga smak. Du kan göra din egen paneer enligt Anjum Anands recept.

Mer från serien Indiskt - lätt och läckert!