Landgång är en serie där Anne Lundberg reser runt i världen för att besöka kockar i spännande slutna miljöer och lär sig matlagning under mycket speciella förhållanden.
När de flesta kockar lagar tapas är det ganska så lätt plockmat som vankas. Men sådant duger ju inte för German med en skock hungriga sjömän att mätta. Här vankas det rejäla spanska köttbullar och stekt korv!
De här supergoda pitabröden kan användas till det mesta. Som sådana eller t.ex. för Germans uruguayanska hamburagre eller kebabburgare. Lika gott på alla vis!
Snabbmat står inte ofta på Germans meny men nu gör han ett undantag. Och pizzadegen tillreds förstås från början till slut själv. Och med tillhörande sallad förstås.
Det här receptet är rejält tilltaget för ett dussin hungriga sjömän Men mankan förstås också minska på ingredienserna. Rejäl och smakfylld mat som German bjuder på!
När man är ute och reser, särskilt till havs, kan det kännas bra att få lite smaker där hemmifrån på tallriken. German bjuder därför på härligt glaserad revbensspjäll med skånsk potatis.
Diablos är inte alls så djävulskt som det låter trots att sambal oeleken ger en viss hetta. De här små knyten kan man dessutom placera att snällt vänta i frysen och sen plocka fram och fritera till festen.
Enkel och rejäl skeppskost på torskfiléer, djupfryst går alldeles utmärkt. Är skeppspojkarna hungriga så är det bara att späda rejält på av tomatsåsen och inte spara på potatisen!