Hoppa till huvudinnehåll

Landgång

  • Landgång

    Inspirerande matlagning i slutna miljöer

    19.10.2015Yle Fem
    Landgång är en serie där Anne Lundberg reser runt i världen för att besöka kockar i spännande slutna miljöer och lär sig matlagning under mycket speciella förhållanden.
  • Ossobuco (Brässerade kalvlägg från Italien)

    09.03.2008Recept
    Här kommer en klassisk delikatess i Germans fina tappning. Låt väl smaka!
  • Germans Tapas

    09.03.2008Recept
    När de flesta kockar lagar tapas är det ganska så lätt plockmat som vankas. Men sådant duger ju inte för German med en skock hungriga sjömän att mätta. Här vankas det rejäla spanska köttbullar och stekt korv!
  • Pirri-pirri räkor (Gambas al Agillo)

    09.03.2008Recept
    Enkelt, snabbt och snyggt. Germans räkor passar bra som tilltugg eller som en rätt på tapasbordet.
  • Spansk färskpotatis (Patatas viejas)

    09.03.2008Recept
    En till godbit för Germans tapasbord. Duger även väl som tilltugg för de flesta kött- och fågelrätter.
  • Spansk tortilla

    09.03.2008Recept
    En till godbit för Germans tapasbord eller med valfri fyllnad till fest som fest.
  • Chivito (hamburgare från Uruguay)

    02.03.2008Recept
    Härliga burgare med pitabröd och lövbiff. Konceptet och smakerna härstammar från Uruguay.
  • Pitabröd

    02.03.2008Recept
    De här supergoda pitabröden kan användas till det mesta. Som sådana eller t.ex. för Germans uruguayanska hamburagre eller kebabburgare. Lika gott på alla vis!
  • Pizza Navigo

    02.03.2008Recept
    Snabbmat står inte ofta på Germans meny men nu gör han ett undantag. Och pizzadegen tillreds förstås från början till slut själv. Och med tillhörande sallad förstås.
  • Gyros (Turkisk kebab med kyckling)

    02.03.2008Recept
    Den här hamburgaraktiga rätten är en variation på Germans uruguayanska hamburgare. Den här gången med härlig kebabfyllning.
  • Rostbiff

    24.02.2008Recept
    Det här receptet är rejält tilltaget för ett dussin hungriga sjömän Men mankan förstås också minska på ingredienserna. Rejäl och smakfylld mat som German bjuder på!
  • Potatissallad i vinägrettdressing

    24.02.2008Recept
    Det tar lite tid att förbereda alla ingredienser, men sen är det busenkelt; Bara att blanda ihop det hela och låta väl smaka!
  • Lax.

    Lax i paket

    24.02.2008Recept
    Härliga laxknytten som man kan tillreda antingen på grillen eller i ugn. Till rättenhör också en kall sås.
  • 3 snabba tillbehör

    24.02.2008Recept
    Det är inte i onödan German kallar dessa för snabba tillbehör. De tar ungefär lika länge att tillreda som det tar att ta fram ingredienserna.
  • Tunna revbensspjäll med skånsk potatis

    17.02.2008Recept
    När man är ute och reser, särskilt till havs, kan det kännas bra att få lite smaker där hemmifrån på tallriken. German bjuder därför på härligt glaserad revbensspjäll med skånsk potatis.
  • Skottägg med tomatsås

    17.02.2008Recept
    Nej det här är ingen vegetarisk rätt trots att den inte har något kött i namnet. Äggen bakas nämligen in i köttfärsbullar. Serveras med potatismos.
  • Diablos

    17.02.2008Recept
    Diablos är inte alls så djävulskt som det låter trots att sambal oeleken ger en viss hetta. De här små knyten kan man dessutom placera att snällt vänta i frysen och sen plocka fram och fritera till festen.
  • Navigo Bacalau

    10.02.2008Recept
    Enkel och rejäl skeppskost på torskfiléer, djupfryst går alldeles utmärkt. Är skeppspojkarna hungriga så är det bara att späda rejält på av tomatsåsen och inte spara på potatisen!
  • Chicken à la King

    10.02.2008Recept
    Här kommer en till typisk rätt av German, den är rejäl, enkel och garanterat god! En härlig gryta på en hel kyckling med tillhörande sås.
  • Landgång

    Fisk Ceviché (Peruansk sushi, marinerad rå fisk)

    26.01.2007Recept
    Rå hälleflundra kanske inte låter så smakligt, men denna peruanska sushi är definitivt värd att prova. Serveras gärna på en bädd av isbergssallad.