Hoppa till huvudinnehåll

Mat och prat

  • Plättar med apelsinlikör

    Plättar i apelsinlikör

    03.12.2014Recept
    Maggie Lindholm steker plättar som hon kryddar med apelsinlikör. En utmärkt efterrätt som bekräftas av ungerska Lili Zoe-Ermezei som gästar Mat och prat.
  • Maggies slaviska köttgryta

    Slavisk köttgryta á la Maggie

    03.12.2014Recept
    Maggie Lindholm tillreder en slavisk köttgryta med inspiration av ungerska Lili Zoe-Ermezei som gästar Mat och prat.
  • Plättkaka med jordgubbar, pistager och sirap

    Plättkaka med jordgubbar, pistager och sirap

    27.11.2014Recept
    Maggie Lindholm tar vara på överblivna plättar genom att fylla dem med en smet på mascarpone, pistagenötter och jordgubbar. Hela härligheten smaksätts med en libanesisk sirap, atter med smak av apelsinblomma.
  • Snigelpyttipanna á la Maggie

    Maggies snigelpyttipanna

    27.11.2014Recept
    Stekpannan går het när Maggie Lindholm skapar denna libanesiskt inspirerade rätt med skandinavisk förlaga, en pyttipanna med bl a potatis, rödbeta, halloumiost och sniglar.
  • Libanesiska köttbullar i tomatsås

    Libanesiska köttbullar i tomatsås

    27.11.2014Recept
    När Ahmed Hassan gästade Mat och prat lagades inte somalisk mat utan libanesisk. Maggie Lindholm ledde arbetet i köket som resulterade i libanesiska köttbullar med en smakrik tomatsås.
  • Tiramisu med jordgubbar

    Tiramisú estivo (med jordgubbar)

    18.11.2014Recept
    Det finns knappast en italiensk efterrrätt som är så omtyckt världen över som tiramisu. I Mat och prat lagade Paola Fraboni en variant som varit populär i hemmet, med jordgubbar som dekoration.
  • Vit pizza och pizza med mozzarella och kronärtskocka

    Pizza med mozzarella och kronärtskocka

    18.11.2014Recept
    Paola Fraboni gästade Mat och prat där hon tillredde en traditionell, syditaliensk pizza med klassiska ingredienser samt en vit pizza med örter och salt.
  • Carpaccio av gravad lax

    Carpaccio di salmone

    18.11.2014Recept
    Paola Fraboni gästar Mat och prat där hon tillreder en mycket snabb och enkel förrätt med gravad lax som huvudingrediens.
  • Trifle med persikor, körsbär och nötter

    Trifle med persikor och körsbär

    13.11.2014Recept
    Trifle är ursprungligen en engelsk efterrätt av tjock vaniljkräm, vispgrädde, frukter med ett botten av sockerkaka som dränkts i sherry eller brandy. Violeta Teetor gör en variant med persikor, körsbär och nötter.
  • Samosa och fylld paprika

    Samosa

    13.11.2014Recept
    Samosa (eller samoosa) är ett friterat degknyte med fyllning. Fyllningen består ofta av en kryddad blandning av köttfärs och / eller grönsaker. Sydafrikanska Violeta Teetor tillreder vegetariska samosan som kan serveras som förrätt med chutney.
  • Citronsorbet med champagne

    Citronsorbet med champagne

    04.11.2014Recept
    Det är inte svårt att själv göra sorbet, men ibland vill man göra det enkelt för sig. Raakel Lignell bjuder på en snabb och bubblig efterrätt.
  • Vårrullar med malet kött.

    Vårrullar

    03.11.2014Recept
    Vårrullen är ursprungligen en kinesisk maträtt, men äts också i flera öst- och sydöstasiatiska länder. Friterad vårrulle är en standardrätt på kinarestauranger utanför Kina. Evelyn Reynoso-Klemets visar här hur du gör dina egna.
  • Efterrätt med chili och choklad

    Dessert med chili och choklad

    29.10.2014Recept
    I programmet Mat och Prat tillreder Raakel Lignell en snabb efterrätt med både sötma och styrka. En touch av Latinamerika med både chili och choklad.
  • Purjo och getostsoppa

    Soppa med purjo och getost

    29.10.2014Recept
    I programmet Mat och Prat lagar Maggie Lindholm en mild och värmande soppa för höstmörker eller förrätt till en fin middag.
  • Estnisk köttlåda med rotfrukter

    Estnisk köttgryta

    29.10.2014Recept
    Kersty Metsalu gästar Mat och Prat och tillreder en traditionell, estnisk köttgryta.
  • Flamberad banan med glass

    Flamberad banan med glass

    21.10.2014Recept
    Mikko Fritze gästar Mat och Prat där han tillreder en smskig efterrätt med flamberad banan i rom, vaniljglass och apelsinlikör.
  • Pastel de Papas av Mikko Fritze

    Pastel de Papas

    21.10.2014Recept
    Pastel de Papas är god husmanskost och en variant av den finländska lådan med potatismos och malet kött. Mikko Fritzes version innehåller oliver och russin.
  • Umm ali, egyptisk dessert

    Umm Ali

    14.10.2014Recept
    Umm Ali är en egyptisk efterrätt med bl a croissanter, kokosflingor och pistagenötter.
  • Koshari, egyptisk husmanskost

    Koshari

    14.10.2014Recept
    Koshari är husmanskost från Egypten. En värmande, vegetarisk gryträtt eller stuvning med friterad lök som bygger bro mellan de nordafrikanska och europeiska köken.
  • Glass med jordgubbar, dominokex och mynta

    Glass med dominokex, jordgubbar och mynta

    08.10.2014Recept
    Att använda olika kex, karameller och konditoriprodukter förhöjer lätt en efterrätt med glass som bas. Här får du Amina Hietikkos mintmätta dessert med jordgubbar.