Hoppa till huvudinnehåll

Mat så in i norden - 2010-01-03

  • Ivar Breiviks Bacalao à la Yle

    03.01.2010Recept
    Ivar Breiviks klippfiskrätt följer ganska långt ett klassiskt Bacalao recept. Så här tillreds fisken ofta i Spanien.
  • Michaels bästa krabbrecept

    03.01.2010Recept
    Det absolut bästa sättet att tillreda krabba är att koka den i vattnet den simmar i. Då får man ut det mesta av den fantastiska skaldjurssmaken. Servera med toast och majonnäs eller med krabbiffssås. Michaels krabbiffar är ett utmärkt sätt att tillreda krabba om man vill dryga ut krabbköttet.
  • Michaels vinnande klippfiskrätt

    03.01.2010Recept
    94 % av världens klippfisk kommer från Ålesund i Norge. Den torkade saltade torsken är en populär råvara speciellt i i Spanien och Portugal. Så när portugiserna äter sin baccalhau, spanjorerna sin Bacalao eller italienarna sin baccala är Ålesund antagligen på tallriken. Det var alltså helt naturligt att vi valde klippfisk som en av råvarorna vi ville jobba med i den pittoreska norska kuststaden.
  • Ålesund - Norges vackraste by

    03.01.2010Resa
    Fjord, fjäll, skärgård och ett vackert stadscentrum som är lätt att ta till sig. Ålesund har allt det här.

Del av serien