Hoppa till huvudinnehåll

Mat så in i norden - 2010-01-10

  • kräftor

    Skummig kräftsoppa med friterade abborrfiléer samt ädelostcreme

    10.01.2010Recept
    Kräftsoppa är en av Michaels klassiker. Den här gången kryddas soppan med muskot. Inspirationen är hämtad från Gustafa Björklunds kokbok som vi hittade i kokboksmuseet i Grythyttan. En pikant liten krydda till en välsmakande soppa.
  • Kinuskikräm med rabarberkompott à la Saxå Herrgård

    10.01.2010Recept
    Kinuskikräm är en tradition hemma hos Carl-Jan Granqvist på Saxå Herrgård. Krämen serveras med säsongens syrliga tillbehör, t ex färska bär eller rabarber. Kolakrämen har ryskt ursprung och härstammar från den legendariska grevefamiljen Kinuski. I desserten kan man ana nyanser av vanilj.
  • Grythyttan - ett måltidscentrum mitt i skogen

    10.01.2010Resa
    Man hamnar inte i Grythyttan av misstag. Det här är ett ställe man aktivt väljer att besöka både för den storslagna Bergslagsnaturen och för att det här är ett smultronställe för matturisten.

Del av serien