Hoppa till huvudinnehåll

Mat så in i norden - 2010-02-07

  • Grillade och hängda tomater

    07.02.2010Recept
    Anki Lindeman på Finngrund har det mest imponerande skafferiet vi sett på våra resor. Bor man på en utskärskobbe med en ambition att ta tillvara det som naturen har att erbjuda blir det lätt så. Här recept på två skafferifynd som vi använde i matlagningen när vi besökte henne.
  • Havtornscurd (ur Jan Hedhs kokbok Sylt och marmelad)

    07.02.2010Recept
    Jan Hedhs kokbok Sylt och marmelad är konserverarens bibel. Anki Lindeman har den i sitt digra kokboksbibliotek med hundratals andra böcker.
  • Michaels improviserade fiskförrätter med gädda och mört

    07.02.2010Recept
    Mycket av den mat som görs i Mat så in i Norden är experimentell och skapas på ort och ställe. Oftast vet vi nämligen inte exakt vilka råvaror vi har att tillgå när vi kommer fram. I Vasa skärgård fick vårt fiskafänge avgöra menyn, det blev gädda, mört och abborre som skulle kockas.
  • abborre finns i vattnen utanför hela huvudstadsregionen

    Smörstekta abborrfiléer med dill- och äggröra

    07.02.2010Recept
    Enkelt är gott. En fin kombination med äggröra och abborre. Snabbmat superior!
  • På besök i Matias hemstad – the best of Vasa

    07.02.2010Resa
    Vilka tips skulle du ge åt en matturist på besök i din hemstad? För oss var svaret överraskande enkelt. Vi väljer personligt och privat och undviker kedjerestauranger, allt för en rikare matkultur.

Del av serien