Hoppa till huvudinnehåll

Mat så in i norden - 2010-02-21

  • Renfilé från Salla med enbärssås och mandelpotatispuré

    21.02.2010Recept
    Bland det godaste vi ätit av ren. Crepinette är köksfranska och betyder att något rullas in i lämplig kreatursmage... Diverse kreatursmagar är ju inte något som hör till standardutbudet i matbutiken, med fördel kan komagen här den bytas ut mot bacon. Här serveras renen med mandelpotatispuré och en smakrik enbärssås.
  • Renskav i finne och svenne version

    21.02.2010Recept
    Renskav hör till det bästa basfödan som finns. Lättlagat, gott och med rena smaker. Matti Konttaniemi med 50 års erfarenhet av renskötsel serverar renskav åt tusentals turister varje år. Han använder bara renfett, renkött och salt som ger oss vårt kortaste recept någonsin! Michael hottar upp sin renskav på sitt eget lilla vis med inspiration från Sverige.
  • Tunnbrödsrullar med halstrad röding, färskost och lav

    21.02.2010Recept
    Igen en nyskapande rätt som lyckades till hundra procent. Senap på fisk passar förvånansvärt bra och renlav ger en intressant touch även om den inte smakar så mycket i sig.
  • Lappländsk ostdessert

    21.02.2010Recept
    Vi avslutade serien med en av dem mest lyckade rätterna på hela resan. På stående fot lovade Tero vår gästkock att han tar upp det här på sin restaurangmeny. Pajen sätts i en gjutjärnspanna och gräddas i den. Braspajen med lappländsk brödost sköter sig själv bara du sköter brasan.
  • Rovaniemi - porten till Lappland

    21.02.2010Resa
    Rovaniemi kallas också för porten till Lappland. Vissa tider på året är här en riktigt internationell stämning tack vare dom många turistfällorna som inbjuder till julgubbens värld.

Del av serien