Hoppa till huvudinnehåll

Matdax

  • Örtgravad oxfilé

    18.12.2004Recept
    En lyxig rätt - på nyårsbuffén eller till festmiddagen!
  • Flan

    11.12.2004Recept
    Den här efterrätten (också känd som créme caramel) fick barnen på Nicole Azemas matlagningskurs göra! Detta är ett gammalt familjerecept.
  • Ingefärsdricka

    04.12.2004Recept
    Ett kryddigt alternativ till glöggen - späd ut med hett vatten eller hett vittvin! Går också att dricka kall.
  • Majsmjölsbröd

    27.11.2004Recept
    Ett bröd som hör hemma på Thanksgiving (tacksägelse-) bordet i USA, framför allt i sydstaterna. Det ätes helst alldeles färskt, eller så uppvärmt i micro eller brödrost.
  • Adukigryta

    20.11.2004Recept
    En vegetarisk gryta på kinesiska adukibönor. Adukibönorna hittar man i ekologiska affärer.
  • Ärtskottssoppa

    13.11.2004Recept
    En vackert grön soppa med fyllig smak. Som förrätt räcker den till fyra, som huvudrätt till två.
  • Laxtartar

    06.11.2004Recept
    En god förrätt, som räcker till fyra personer. Om man gör den som plockmat och drinktilltugg så räcker den till 8-10.
  • Älgköttbullar

    30.10.2004Recept
    Smakrika köttbullar på älgmaletkött med spännande kryddning!
  • Älggryta

    23.10.2004Recept
    En mustig, underbar viltgryta som får extra smak av viltfond. Enkelt och värmande i höstrusket!
  • Bagels med russin och kanel

    16.10.2004Recept
    Bagels kommer från den judiska mattraditionen och är lite krångliga att göra - de skall både kokas och gräddas i ugnen, men det är inte svårt och resultatet är underbart!
  • Äpplen på träd

    Äppeldessert med mandelmassatäcke

    02.10.2004Recept
    En LJUVLIG efterrätt att göra på höstens äppelskörd! Här är receptet för 2 pers, men det går ju lätt att öka.
  • Blomkålssoppa med bacon

    25.09.2004Recept
    En fyllig höstsoppa som får sälta och knaprighet av baconen!
  • Allt-i-ett broiler

    18.09.2004Recept
    En riktigt lättlagad, mager och smaklig vardagsmiddag!
  • Fikonmuffins

    11.09.2004Recept
    Saftiga muffins med spännande innehåll!
  • Kräftsoppa

    04.09.2004Recept
    En god snabbt och enkelt tilredd soppa. Servera med ett gott bröd till och kanske ett glas vin.
  • Krusbärsmarmelad med vanilj

    28.08.2004Recept
    En härligt syrlig marmelad som får en fin rondör av vaniljen.
  • Kalkon med krusbärssås

    21.08.2004Recept
    En lätt och fräsch rätt som gör heder åt vårt inhemska krusbär!
  • Laxssallad

    14.08.2004Recept
    En vackert grön-röd-vit sallad som mättar både mage och öga!
  • Lejonkaka

    07.08.2004Recept
    En härligt maffig kaka vars choklad balanseras upp av de fräscha körsbären.
  • Minipajer

    22.05.2004Recept
    Utmärkta minipajer att servera kalla i picnic-korgen eller på studentdimissionsbuffén! Lyxiga till tusen med mögelostfyllning!