Hoppa till huvudinnehåll

Min jul

 • Pata Degerman och Veikka Gustafsson på Antarktis.

  Traditionell jul ska det vara!

  23.12.2015Vetenskap
  Äventyraren Pata Degerman har bestigit berg på samtliga av jordens kontinenter. Han har besökt sju ställen på jorden där ingen människa före honom har satt sin fot. Han har alltid sin pannlampa, sin ishacka och sina djungelknvivar nära till hands. Och han är livrädd för hästar.
 • Anu Koivunen

  Politik som storytelling och iscensättning

  21.12.2015Kultur och nöje
  För en genusforskare är vissa frågor alltid lika viktiga: Vem har makten, hur utövas makten, vilka frågor står i centrum och vilka frågor blir placerade i bakgrunden? Det säger professor Anu Koivunen som alltid kallar sig feminist. Det är en alldeles okontroversiell benämning anser hon.
 • Paul Lillrank.

  "Inte töntigt eller korkat att vara religiös"

  20.12.2015Kultur och nöje
  Paul Lillrank är en stridbar försvarare av marknadsekonomin. Hur blev han den han är? På 1980-talet vistades han i Japan och stortrivdes i Japan. Han uppskattade japanernas närmast religiösa inställning till industri och produktivitet. Ännu tidigare i livet var Lillrank en religiös grubblare och han studerade teologi i ungdomen.
 • Brigadkommendör Kjell Törner (nylands brigad) visar upp en kamouflage-färgad termosmugg

  En vit plastpåse fick bli tomteskägg

  20.12.2015Kultur och nöje
  Nylands brigads kommendör Kjell Törner har å jobbets vägnar firat många jular i Dragsvik. Han har också jobbat och firat jul i Bryssel och i Sarajevo. I Sarajevo fick Kjell Törner och hans finländska kollega som uppgift att agera jultomte. Det krävdes dock en hel del uppfinningsrikedom för att skaffa lämplig tomteutstyrsel.