Hoppa till huvudinnehåll

Natur så in i Norden - 7.9.2015 - Avsnitt 1

  • Renfilé med råstekt potatis och messmörsås

    Renfilé med råstekt potatis och messmörsås

    07.09.2015Recept
    Om du flyttar ut köket till Treriksröset höjer du både natur- och smakupplevelsen. Till förrätt en rödingssoppa som värmer och väcker upp smaklökarna. Till huvudrätt passar det utmärkt med renfilé och råstekt potatis med en sås gjord på cognac och messmör. Tre länder som möts, både geografiskt och i smak.
  • Rödingsoppa

    Rödingsoppa

    07.09.2015Recept
    Det här är en maträtt som passar utmärkt i fjällvärlden, kanske som del av en hel meny? Till förrätt en gräddig soppa på röding som värmer och väcker upp smaklökarna. Till huvudrätt passar det utmärkt med renfilé och råstekt potatis med en sås gjord på cognac och messmör. Vi tillagade maten vid Treriksröset. Tre länder som möts, både geografiskt och i smak.
  • Olika sätt att rena vatten

    En kåsa med renat, tack!

    07.09.2015Strömsö
    Drick ofta, drick tillräckligt! Du gör av med mer vätska än du kanske tänkt, och så fort du börjar darra lite på händerna eller känner av en lätt huvudvärk så har du inte nog med vätska i kroppen.
  • Treriksröset i kvällssol

    Norden runt på åtta sekunder

    07.09.2015Strömsö
    Vad är nu en betongklump mitt ute i skogen för ett ställe att besöka? Jo, det är faktiskt den perfekta platsen för att njuta av vildmark, friskt vatten i fjällbäckar och samtidigt uppleva olikheterna i Sverige, Norge och Finland.

Del av serien