Hoppa till huvudinnehåll

Psykologi - Vetamix

 • Nukkuva ihminen

  Någon finns i ditt rum och du kan inte röra dig – sömnparalys kan vara som en skräckfilm

  26.05.20182Vetamix
  Om du vaknar och har en stark skräckfylld känsla av att någon är i rummet eller vid sängen samtidigt som du själv inte kan röra dig, har du förmodligen upplevt sömnparalys. En ofarlig men obehaglig upplevelse.
 • två modeller

  Kroppsideal som stressar

  11.08.2016Vetamix
  Hur ser du på din kropp? Om du är nöjd eller missnöjd har stor betydelse för ditt välbefinnande och ditt konsumtionsbeteende.
 • En bild på en suddig man

  Så kan en psykos uppstå

  21.04.20161Vetamix
  För lite sömn i samband med en livskris kan bli för mycket för hjärnan att klara av. Utmattnings- eller reaktivpsykos är något som kan drabba vem som helst. Oddsen att tillfriska och förbli symptomfri efteråt är goda.
 • Röntgenbild på en hjärna.

  Hur fungerar minnet?

  15.10.2015Vetamix
  Kan du hålla i tankarna allt som du någonsin lärt dig, på en och samma gång? Omöjligt, människans arbetsminne är begränsat. Kan du då komma ihåg allt som du någonsin läst, hört, sett eller gjort? Nej, fastän långtidsminnet har enorm kapacitet så lagras inte all information där.
 • Halvempi betyder "Billigare" - Lidl satsar på svenskfritt i Västnyland.

  Så påverkar reklamen dig

  02.05.201510Samhälle
  Vi bombarderas varje dag av en massa reklam. Trots att du inte tänker på det desto mera, så tar ditt undermedvetna in precis allt du ser och hör. Det utnyttjas av marknadsförare.