Hoppa till huvudinnehåll

Rester och gäster på Strömsö

 • Lee syr fast sammetsband.

  Strömsös bästa lappa och laga – här får du alla tips

  15.11.2019Strömsö
  Vill du minska på textilavfallsberget, spara naturen och en slant i plånboken - då lönar det sig att reparera, lappa och laga. Strömsö ger de bästa tipsen på hur du återanvänder dina gamla kläder och textiler och gör dem till något helt nytt eller användbara igen.
 • Gamla jeans

  Återvinn gamla jeans

  01.10.2015Hobby och hantverk
  Jeans som fått hål på knäna, är litet slitna i rumpan eller där fickornas innertyg gått sönder kan lätt återvinnas och formas om till nya kläder, väskor och textilier för omklädnad. Här får du tips av experter och tittare som deltog i Rester och gäster på Strömsö.
 • kaj i folkdräkt

  Rester och gästen KAJ

  11.09.2015Konst
  Humorgruppen KAJ stod för musik, show och flera kortare inslag under sändningen Rester och gäster på Strömsö. Här har vi samlat de bästa bitarna och en intervju med trion.
 • Papperskrage till klänning.

  Papperskrage till klänning

  11.09.2015Hobby och hantverk
  Camilla och Johanna återvinner en klänning från 1940-talet genom att ge den en maffig, löstagbar krage av papper.
 • Elin Skagersten-Ström och Paul Svensson i köket på Strömsö.

  Festbuffé av gamla råvaror och rester

  11.09.2015Strömsö
  Paul, Elin och hushållsrådgivare Elisabeth Eriksson från Marthaförbundet tar vara på råvaror vars bäst före-datum gått ut och improviserar fram ett antal olika rätter i Strömsös kök.
 • Christoffer Strandberg som Tarja Halonen i Strömsös kök.

  I stolen med Christoffer Strandberg

  10.09.2015Strömsö
  Skådespelaren Christoffer Strandberg gav tips om kroppshållning och deltog som primadonna i modeshowen i Rester och gäster på Strömsö.
 • Flicka med vackert parasoll.

  Kreativitetens afton på Strömsö

  06.09.20152Strömsö
  Det var återvinning för hela slanten på Strömsö under direktsändningen Rester & Gäster. Glada gäster, experter och programledare skapade nytt av gammalt och pratade återvinning i timmarna tre. Sopor, skrot, rester och bortglömda saker fick för en kväll all den uppmärksamhet det förtjänar.
 • Jim Björni och Jontti Granbacka vid färdig robot på Strömsö

  Jontti och Jim byggde robot inspirerade av BUU-klubbsteckningar

  06.09.2015Barn
  Ögon av gamla billyktor, öron av backspeglar och en arm av cykeldelar och slevar. Jontti Granbacka och Jim Björni lyckades till slut skapa en robot utifrån de teckningar som BUU-klubbisarna skickat in.
 • Lees t-tröja med virkad duk baksidan.

  Återvinn kläder och accessoarer

  04.09.2015Hobby och hantverk
  Lee Esselström samlar på gamla kläder och accessoarer som kan återanvändas och bli fantasifulla och vackra kreationer. Här får du tips till nästa garderobstömning.
 • I Lees ateljé förvandlas månget gammalt till nytt.

  Återvinn inredningsmaterial

  03.09.2015Hobby och hantverk
  Lee Esselström tar till vara det mesta som kan återanvändas. Här ger hon en rad tips på hur du inreder med loppisprylar och gammalt husgeråd.
 • Måla färg över hela tavlan.

  Återvinn hobbymaterial

  03.09.2015Hobby och hantverk
  Camilla Forsén-Ströms tips på hur du tar till vara gammalt hobbymaterial, t ex kartong, papper, trä och metall och förvandlar det till nya kreationer.
 • skor

  Skicka in en bild: Bästa loppisfyndet

  03.09.20151Strömsö
  Det är ett folknöje att gå på loppis. Men vad är det vi tar med oss hem? Vilket är ditt bästa loppisfynd?
 • Ann-Helen Påfs-Streng i salen i Strömsövillan

  Strömsö rustar inför Rester & Gäster

  03.09.20152Yle Fem
  Just nu planeras, förbereds, byggs, fejas och fixas för fullt på Strömsö. På söndag är det nämligen dags för specialsändningen Rester & Gäster. Temat är återvinning.
 • Fönster och dörrar hemma hos Jim.

  Återvinn verkstadsmaterial och idéer

  02.09.2015Hobby och hantverk
  Jim Björnis tips på hur du tar till vara arkitektoniska lösningar samt gamla möbler, skrot, metall och trä som du kan förvandla till nya kreationer.
 • Svamp och lök till ragu

  Återvinn råvaror och lagad mat

  02.09.2015Strömsö
  I Strömsös kök lagas ofta mat av udda råvaror, svampar, vilda örter och växter samt överblivna rester och mat som kan frysas ner och ätas senare. Här är några tips på hur du kan variera din matlagning.
 • matrester

  Skicka in en bild: Mina bästa rester

  01.09.2015Strömsö
  Återvinning och upcycling har alltid varit en del av Strömsö och nu direktsänder vi Rester och Gäster på Strömsö den 6 september kl. 17-19.30. Det handlar om mat, mode och gäster – allt återvunnet på ett eller annat sätt. Skicka in en bild på dina bästa rester!
 • provdocka

  Skicka en bild till Strömsö: Återvunnet från topp till tå

  29.08.2015Strömsö
  Återvinning och upcycling har alltid varit en del av Strömsö och nu direktsänder vi Rester och Gäster på Strömsö den 6 september kl. 17-19.30. Det handlar om mat, mode och gäster – allt återvunnet på ett eller annat sätt. Skicka in en bild på din bästa återvunna out fit och kom med!
 • Jonathan Granbacka, Jim Björni och Hanna Enlund framför Strömsö-villan

  BUU-klubben och Strömsö bygger mastodontrobot i direktsändning

  29.08.2015Barn
  Barnens robotteckningar fungerar som inspiration när Jontti Granbacka, Jim Björni och Hanna Enlund ger sig i kast med att bygga en jätterobot i direktsändning den 6 september. BUU-klubben är en del av Svenska Yles storsatsning Rester och Gäster på Strömsö.
 • Hanna Enlund

  Hanna Enlund: Det finns inga regler!

  28.08.20151Strömsö
  ”Jag kallar dem shants – shirt and pants. Många tror att det är ett exklusivt designerplagg när de ser mina byxor, men det är min lilla hemlighet.” – Diana Joy
 • Susanna Ström-Wilkinson sitter ute på trappan på Strömsö

  Susanna Ström-Wilkinson: Det händer att jag köper nånting nytt

  28.08.20151Strömsö
  Folk ändrar storlek, smak och stil, gillar att förnya och modernisera. Jag kör med samma storlek, flexibel smak och utan nämnvärd stil. Jag tar hand om det som blir över då andra mänskor gått vidare i tiden och trenden.