För att helsteka kött på utegrillen behövs en grill med lock, annars blir köttet lätt svart utanpå och rått inuti. Potatissalladen har fått smak av gubbröra - en klassisk midsommarrätt med lök, ansjovis och ägg.
Till salladen smakar det gott med en macka. Vi köpte färdigt bröd och bredde på en färskoströra med basilika och citron. Hur gott och hur enkelt som helst!
Istället för de gamla vanliga mackorna åker de här suveränt goda knytena ner i picknickkorgen. Jag gör två varianter - en med fetaost och en med parmesanost och fikon.
I Italien serveras antipasti som en inledning på måltiden och den består av kalla rätter, gärna marinerade grönsaker. Lägg upp de olika rätterna vacker och duka fram på bordet tillsammans med soppan och pirogerna.
Att göra en stek kan låta som raka motsatsen till snabbmat. Men faktum är att det är en rätt som i stort sett sköter sig själv och kräver minimal arbetsinsats.
På senaste tiden har fullkornspasta blivit väldigt rätt. Och visst, gillar du det så är det toppen. Själv tycker jag att det smakar bark och föredrar vanlig - helst färsk - pasta.