Hoppa till huvudinnehåll

Solsidan

 • Alex, Anna, Mickan och Fredde sitter vid ett bord och ser rakt mot kameran. Bakom fönstret står Anette och Ove och vinkar.

  Solsidans sjätte säsong är här - karikerat, knasigt och föredömligt kort

  21.10.2019Kultur och nöje
  Fem säsonger och en långfilm var inte tillräckligt så nu kommer ännu en säsong av Solsidan (och ytterligare två till är på gång). Eftersom serien varit en enorm kommersiell framgång är det förståeligt att man vill hålla liv i det hela. Men håller konceptet?
 • Solsidan (12)

  Solsidans nya sjätte säsong visas av Yle i höst - se alla tidigare avsnitt under sommaren

  20.04.2019Yle Fem
  Solsidan är tillbaka i höst med en splitterny säsong! Dessutom går det att hänge sig åt alla de tidigare avsnitten Yle bjuder på med start den 21 juli.
 • Solsidan - säsong 5

  Utmaningar för våra favoritpar på gräddhyllan

  16.10.2015Yle Fem
  Alex och Anna, Fredde och Mickan och självklart också Ove och Anette är redo att åter ta emot på Saltsjöbadens gräddhylla, Solsidan.
 • Solsidan - säsong 5

  Ostsmuggling och barnkalas i nya Solsidan

  15.10.2015Kultur och nöje
  När man har spelat in fem säsonger känner man varann rätt bra. Det blir flabbande på inspelningarna, det flippar ur och det känns tryggt att jobba ihop. Inför premiären av den femte Solsidan-säsongen får Yle en pratstund med skådespelarna bakom Ove och Anna.
 • Solsidan (12)

  I väntan på mer från gräddhyllan

  11.09.2015Yle Fem
  Den femte säsongen av Solsidan har premiär på Yle Fem söndagen 18 oktober. I väntan på det sänds den fjärde säsongen i repris. Sveriges bästa granngäng är tillbaka och tampas de som vanligt med både livets små och stora frågor, som om ett schemalagt sexliv verkligen är okej eller hur man ska hantera att ens mamma plötsligt går bort.
 • Solsidan (7)

  Dags för dop

  19.12.2013Titta och lyssna
  Äntligen ska då pojken döpas efter allt tjat från Ove. Anna och Alex har ältat namn och till sist fastnar de för Love. Ove och Anette som anser sig ha kommit på namnet är mycket stolta över valet och Ove ser fram emot att bli gudfar. Freddes största problem är hur han skall kunna ta sig till dopet.
 • Solsidan (7)

  Frank Hvam i Solsidan

  09.12.20132Titta och lyssna
  Anna och Alex har blivit ytligt bekanta med ett nytt par på Solsidan. Han är dansk och hon är svenska. De blir en aning förvånade när de blir bjudna till en weekend på deras landställe.
 • Solsidan (7)

  Medborgargarde

  26.11.2013Titta och lyssna
  Saltsjöbaden har drabbats av en inbrottsvåg och Ove ihop ett slags medborgargarde som ska patrullera på gatorna nattetid. Fredde vägrar att vara med eftersom huset har all larmutrustning som behövs.
 • Solsidan (7)

  Farsdag

  26.11.2013Titta och lyssna
  Anna och Alex dras med det vanliga problemet i familjer med småbarn, när ska de få tid för bara varandra och när ska de ha sex? De förhör sig lite med Mickan och Fredde hur de löser den saken och får lite tips som leder till att de bestämmer sig för att schemalägga sexet till tisdagskvällar.
 • Solsidan (7)

  Pappaledigt

  08.11.2013Titta och lyssna
  Fredde tvingas ta lite pappaledigt och Alex funderar över om det är OK att skriva kram när man sms:ar en av mammorna på dagis, eller är det bättre med en smiley? Anna har bestämda åsikter om den saken och Fredde har självklart sina teorier.
 • Solsidan (7)

  Goda grannar

  01.11.2013Titta och lyssna
  Det flyttar in ett nytt grannpar bredvid Fredde och Mickan. De verkar trevliga till att börja med, men de visar sig vara bra på att vara vänligt negativa som Fredde uttrycker det. Alex och Anna oroar sig för att de blivit vinalkisar över sommaren och beslutar sig för en vit månad
 • Solsidan (7)

  Jakt och bucket-list

  25.10.2013Titta och lyssna
  Fredde är bjuden på jakt med högvilt från näringslivet och Ludde övertalar honom att snabbt ta en jägarexamen. Alex har hittat en s.k. bucket-list efter sin mamma och besluter att göra en själv
 • "Solsidan handlar om livet, om oss alla"

  19.10.2013Kultur och nöje
  Solsidan kör igång med sin fjärde säsong. Serien är otroligt populär förutom i Sverige också i Finland, Danmark och Norge. Svenska Yles Nordenkorrespondent Bengt Östling har träffat skådespelarna inför säsongstart.
 • André Wikström.

  Solsidan börjar med begravning

  18.10.2013X3M
  André Wickström avslöjar detaljer om den nya säsongen. Andrés roll är större än någonsin.
 • Solsidan (12) Owe Sundberg.

  Solsidan - Ove

  17.10.2013Titta och lyssna
  Hän on ahne, pitkävihainen, tylsä, ei palauta lainaamiaan tavaroita ja ilmestyy aina paikalle huonoimpaan mahdolliseen aikaan. Ove on hahmo, jota kukaan ei pääse pakoon. Han är snål, långsynt, tråkig, lämnar inte tillbaka saker han lånar och dyker upp när det passar som allra sämst. Ove är karaktären ingen kommer undan.
 • Solsidan (12)

  Solsidan - Fredde

  17.10.2013Titta och lyssna
  Osakevälittäjä Fredde täyttää kaikki ennakkokäsitykset Saltsjöbadenin miehestä. Fondmäklaren Fredde lever upp till alla förutfattade meningar om en man på Saltis.
 • Solsidan (12) Mickan gravid.

  Solsidan - Mickan

  16.10.2013Titta och lyssna
  Mickan on kotirouva, joka tekee kaikkensa ylläpitääkseen täydellistä kulissia ja ollakseen Solsidanin "first lady". Mickan är hemmafrun som gör allt för att upprätthålla den perfekta fasaden och vara ”the first lady” på Solsidan.
 • Livet på Solsidan

  Livet i en bubbla

  15.10.2013Titta och lyssna
  Inför fjärde säsongen av Solsidan på Yle Fem gör Mikaela Sonck ett besök till det riktiga Solsidan - Saltsjöbaden utanför Stockholm. En höstdag vandrar hon bland lyxiga villor och snackar med de som bor på Saltis. Hon knackar också på hemma hos Fredde och Mickan.
 • Solsidan (12)

  Solsidan - Alex

  15.10.2013Titta och lyssna
  Hammaslääkäriuransa ohella Alexilla on täysi työ pysyä Fredden perässä ja yrittää välttää Ovea. Vid sidan av jobbet som tandläkare har Alex fullt upp med att matcha sin rike kompis Fredde och undvika plågoanden Ove.
 • Solsidan (12)

  Solsidan - Anna

  13.10.2013Titta och lyssna
  "Ei siellä ole enää lasta, vaan pelkkä istukka". Sliipatussa Solsidanissa Anna on täydellinen vastakohta. ”Det är inget barn kvar där inne förstår du, det är bara moderkakan”. I det polerade Solsidan är Anna den perfekta motpolen.