Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö - 1.5.2016

Titta & lyssna på Arenan

 • Randig hanvävd yllehalsduk som hänger på en grind.

  Vävning med lavar, mossa och bark som färgpalett

  15.05.2016Strömsö
  Naturen har en helt fantastisk färgpalett. Tittar man närmare på små, små knoppar, mossor, gräs och lavar så kan man upptäcka fantastiska färger. Textilkonstnären Annika Konttaniemi använder sig av naturens färger när hon väver och hon har alltid kameran med sig när hon är på tur i fjällen för att knäppa "minnesanteckningar".
 • Skålar med mandel, havre och sojabönor

  Växtmjölk i stället för komjölk

  29.04.20162Strömsö
  Mjölk kommer inte bara från kossor och getter, det finns också många olika sorters mjölk som är gjord av växter som havre, mandel och soja.
 • nötter och frön i skålar

  Gör din egen växtmjölk

  29.04.2016Recept
  Mjölk kommer inte bara från kossor och getter, det finns också många olika sorters mjölk som är gjord av växter som havre, mandel och soja. Det tråkiga med växtmjölk är att det brukar vara ungefär dubbelt så dyrt som komjölk. Men det går snabbt och lätt att göra egen.
 • Lastpallsodling

  Odla i lastpall – nybörjarens enkla köksträdgård

  29.04.20165Strömsös trädgård
  En liten lastpall med sallad och örter utanför köksdörren är väl inte så illa för den som gillar matlagning. Och den som gillar att skapa mönster och större helheter kan placera ut ett dussin lastpallar och fylla dem med örter, sommarblommor, gräs och perenner.
 • supertunn club sandwich

  Strömsös club sandwich

  28.04.2016Recept
  En klassisk klubbsmörgås i sin bästa tappning någonsin! Med alla smaker i varje tugga. Saftig av grönsaker, med sälta av bacon och kycklingfilé och med ett krämigt sting av pepparrotsmajonnäs. Till lunch eller kvällsbit - se till att du provar Strömsös supertunna club sandwhich!

Del av serien