Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö - 2005-12-18

Titta & lyssna på Arenan

Avsnittet är inte tillgängligt. Du kan däremot titta på senaste avsnitt från samma serie.
 • Potatislåda med kålrot och köttbullar

  Förnyad potatislåda med åländska köttbullar

  18.12.2005Recept
  En mindre förnyelse av jullådan är ett bra alternativ för den som vill minska antalet lådor på julbordet. Michael kombinerar potatis och kålrot i sin jullåda.
 • En skål i julöl.

  Julöl och hemlagad ost

  18.12.2005Recept
  Elisabeth provade på riktigt gammaldags julfirande och druckit vikingaöl med familjen Wilson på Rosala. Här bjuder Paula Wilson på sina recept på julöl och hemlagad ost.
 • Dricka jul i vikingastil

  18.12.2005Recept
  Mjöd, mjölk och öl var ädla drycker på vikingatid och ölet hade också en given plats i Vikingarnas midvinterblot.
 • Vågformad dörrdekoration

  18.12.2005Trädgård
  Måste en dörrdekoration alltid vara rund? Det är en fråga som jag ställde mej. Dörrkransar i all ära, men dekorationen kan väl ha en annan form! Jag utgick ifrån paraddörren till Strömsö, den är rätt robust, stor och tung, därför den kantiga formen, men jag ville ju inte heller ha en platt matta utan lite rörelse och volym gör ju allting mera intressant! Det roliga med denna dörrdekoration är att den kan göras av många olika material och användas på många olika sätt, inte bara på en dörr… Det här behöver du: Tjock järntråd 4-5mm tjock, längd efter behov ca 50-60 cm.
 • Alexandra De Paolis örtblandningar

  18.12.2005Hobby och hantverk
  Tag fina kvistar från en, gran och tall och klipp eller hacka dem smått. Fyll en glasburk till 3/4 med barren och fyll sedan på med vegetabilisk olja ända upp.
 • Ljusstake av plexi

  18.12.2005Bygga och bo
  Material: Polykarbonat (plexi), 8 st skivor i storleken 2 x 270 x 150 mm OH plast, 4 st 4 st värmeljus Tips! Polykarbonat är dyrare än t.ex.
 • Julgransmatta gjord av rött elefantgarn.

  Julgransmatta av elefantgarn

  18.12.2005Hobby och hantverk
  Julgransmattor finns i många olika material och former. Lee introducerar elefantgarnet, ett helyllegarn som är tovat extremt tjockt och gör en luftig julgransmatta av det.

Del av serien