Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö - 2005-12-25

Titta & lyssna på Arenan

Avsnittet är inte tillgängligt. Du kan däremot titta på senaste avsnitt från samma serie.
 • Sunes senapströmming

  25.12.2005Recept
  Julbordets måste för Matias, det är pappa Sunes senapsströmming. Här avslöjas familjehemligheten.
 • Ett glas med pannacotta och apelsinklyftor.

  Risgryns- och apelsinpannacotta

  25.12.2005Recept
  Man kan gömma det mesta i en pannacotta när man gjuter den i formarna – i den här versionen hittar man gårdagens gröt, smaksatt med kanel.
 • Matias Jungar och Michael Björklund i Strömsös kök.

  Gratinerade ädelost- och skinkwraps med basilika-crème fraîche

  25.12.2005Recept
  Michaels filosofi då det gäller restmat är att sträva så långt bort från originalet som möjligt. Här möts trend och tradition då julskinkan slås in i en wrap. Och trots att man har ätit sig mätt på julskinkan skall man ge den här rätten en chans. Crème fraîche smaksatt med basilika bidrar till att göra det här till en ny och fräsch smakupplevelse.
 • Spegelbio

  25.12.2005Bygga och bo
 • Skulpturalt risbo för minijulstjärnor

  25.12.2005Trädgård
  Med lite torra, avbarrade grankvistar, en björkstubbe, lite spoltråd och en massa med kreativitet kan du göra det mesta! Hur låter det med – ett skulpturalt risbo för minijulstjärnor!? Det här behöver du: Björkstubbe Avbarrade, torra grankvistar Spoltråd (järntråd på rulle från hobbyaffären) Lite vitmossa, en bit plast Sekatör och borrmaskin Minijulstjärnor i kruka Storleken går fritt att variera. Owe gjorde en stor och en liten version av risboet.
 • Närbild av två dominobrickor med en tecknad bild av en glad snögubbe med hatt och kvast och en stående trumpet på sidan.

  Domino av julklappsrester

  25.12.2005Hobby och hantverk
  Allt kan återvinnas! Många sparar på vackert julklappspapper och här är ett tips på vad man kan göra med det. Ett trevligt pyssel för hela familjen att tillverka ett dominospel och sedan har man sysselsättning hela jullovet.

Del av serien