Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö - 2006-10-08

Titta & lyssna på Arenan

Avsnittet är inte tillgängligt. Du kan däremot titta på senaste avsnitt från samma serie.
 • Ugnskorv med persiljestuvade morötter.

  Ugnsbakad korv med örtstuvade morötter

  08.10.2006Recept
  Gör vardagen till en fest – en kliché i matsammanhang, men visst kan en ugnskorv bli festlig om man serverar den i en något uppiffad version.
 • Korvgryta med gröna linser

  Kryddig korvgryta med gröna linser

  08.10.2006Recept
  I kokböcker för billig mat brukar korvgrytorna inta en central plats. Här Michaels variant med styrka och sting.
 • Spegelvägg med grafiskt mönster

  08.10.2006Konst
  Enklare än så här kan det inte bli att förnya en vägg med speglar och dessutom få en liten 80-tals nostalgikick på köpet! Och snabbt går det!
 • Kransdelen av bordsarrangemanget

  Kungligt bordsarrangemang

  08.10.2006Trädgård
  Vill du sätta lite "guldkant" på vardagen eller imponera på dina middagsgäster? Här följer beskrivning på ett kungligt bordsarrangemang som drottning Silvia kommenterade som "fantastiskt vackert"!! MATERIAL: För ställningen i luffarslöjdteknik: Svart spoltråd Svart binderitråd 19/30 17 st Gassvetsstickor 70cm 17st spraymål i önskad färg, jag använde koppar Övrigt material: Oasiskrans 25 cm i diameter (stickmassa för färska blommor) Oasisboll (för färska blommor) i önskad färg, jag använde elfenben lite binderitråd coctailstickor kopparfärgad tunn spoltråd (finns i hobbyaffären) Blommor: vita astrar lila astrar gula kvistrosor blågrön hortensia vit clematis triteleia (klockliknande blåa blommor) grön mossa gröna alkottar humlerankor kaveldun- "struntar" prydnadsäpplen och vanliga äpplen nypon veteax eller - så väljer du dina egna blommor! På bilden till höger syns det ursprungliga arrangemanget gjort för kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia. Börja med att tillverka ställningen i luffarslöjd, gör såhär: 1.
 • Kohorn

  08.10.2006Kulturhistoria
  På stenåldern var kohorn användbart till allt möjligt och ännu i dag blir det billiga, praktiska och vackra saker. Eller vad sägs om förvaringshorn, dryckeshorn, korvstoppningshorn eller instrument, smycken och skopor.
 • Väggmålning med prärietema

  08.10.2006Hobby och hantverk
  Lee och Jim tycker att det är synd att gamla hederliga lekar som indianer och cowboys håller på att försvinna. För att lyfta fram dessa trevliga lekar gör de en liten indianhörna som kan fungera som inspiration till ett helt barnrum eller bara som en liten oas i en del av ett rum.

Del av serien