Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö - 2007-02-18

Titta & lyssna på Arenan

Avsnittet är inte tillgängligt. Du kan däremot titta på senaste avsnitt från samma serie.
 • Choklad tillverkas i fabrik

  Chokladtryfflar

  18.02.2007Recept
  Choklad är verkligen en lyxig njutningsvara! Lee och Alexandra har gjort chokladtryfflar, doppade i mörk choklad och vackert dekorerade. Serverade på en bädd av rosenblad ser de ut som juveler i en sammetsask.
 • Chokladmask gör gott för hyn

  Chokladansiktsmask

  18.02.2007Recept
  Choklad och skönhet är ingen motsättning om man frågar Alexandra. Kakaosmöret är närande, kakaopulver bromsar hudens åldrande, havregrynen verkar milt rengörande och honungen tillför näringsämnen. Resultatet blir en ansiktsmask som smakar så gott att man vill äta upp den!
 • Babyrum - märke med fritt symaskinsbroderi på försvinnande plast

  18.02.2007Hobby och hantverk
  Med hjälp av "försvinnande plast" kan du göra egna unika märken att sy fast på olika textila material och dekorera t.ex.
 • Babyrum - blöjautomat

  18.02.2007Hobby och hantverk
  Blöjorna är undangömda men ändå lätta att få tag på.
 • Afrikainspirerad bambujalusin

  Jalusi med Afrikainspirerad dekor

  18.02.2007Konst
  Damma av dina gamla jalusier och få lite Afrikaprägel hemma! Bläddra i böcker eller sök på nätet efter inspirations bilder på exotiska masker och gör din egen variant.
 • Insynsskydd av diverse torkade gotterier

  18.02.2007Trädgård
  Med lite torkade apelsinskivor, torkade sjöstjärnor och chilifukter samt lite metalltråd, trälister och en gnutta fantasi gick vi loss på temat –ett insynsskydd, En "grej" som skyddar för insyn och tillika är "utsiktsprydnad" inifrån och "insynsprydnad" utifrån det blev resultatet av denna produkt – ett insynsskydd! Tekniken jag valt påminner om trådtavlorna från 70-talet, ni vet med trådar uppspända mellan spikar på en skiva! Material: Trälister för ramen, vi använde vanliga "skugglister" Små spikar, färg enligt önskemål, vi använde vanlig dyckertspik Metalltråd, färg enligt önskemål, vi använde silvertråd och lite koppartråd Torkade apelsinskivor, torkade sjöstjärnor, chilifukter och pepparfrukter (går att torka själv eller köp i blomsteraffären eller hobbyaffären) Nitmaskin, mål och hammare Så här gör du: 1. Börja med att såga till ramarna, gira hörnen, limma och nita ihop dem med nitmaskin.
 • Jims babybord i funktion.

  Babyrum - skötbord

  18.02.20071Bygga och bo
  Ett skötbord skall vara praktiskt. Man borde kunna manövrera det med en hand. Det skall finnas utrymme för babyns hygiengrejer och distraheringsgrejer som nallar och sånt som man slänger fram när babyn inte har lust att ligga still.

Del av serien