Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö - 2008-03-16

Titta & lyssna på Arenan

Avsnittet är inte tillgängligt. Du kan däremot titta på senaste avsnitt från samma serie.
 • Renskavsklämma med svamp, lingon och mandelpotatis

  16.03.2008Recept
  Man kommer långt med en murbottenspanna eller muurikka och en öppen eld. Paul tillredde renskavsklämma första gången på ett fjäll tillsammans med 20 st vandrare – en måltid han fortfarande minns med värme.
 • Ahmeds memmatryfflar

  16.03.2008Recept
  Den största memmaentusiasten som finns i Finland är troligtvis Ahmed Ladarsi i Dickursby. Här bjuder han på en delikat dessert - chokladtryfflar gjorda med memma!
 • Tehuva och äggvärmare eller hyacintstrutar

  16.03.2008Hobby och hantverk
  Av lite restmaterial och inspiration hämtad från bland annat utländska barnkläder gjorde Lee ett köksset med tehuva, handduk och äggvärmare som också kan användas som hyacintstrutar. Genom att blanda olika mönster och restbitar och dekorera med sömmar och band kan man skapa personliga små ting att ge bort eller smycka köksbordet med.
 • Trätulpaner

  16.03.2008Trädgård
  Till Catharinas favoriter i trädgården hör definitivt dessa färgglada trätulpaner! Storlek, höjd och färg kan varieras i all oändlighet. Alla rabatter som ser litet tråkiga ut efter vintern får sej ett riktigt lyft, speciellt om det inte finns riktiga vårlökar i rabatten.
 • Campingpall och -bord

  16.03.2008Bygga och bo
  Jim har tagit inspiration från 50-talet för det här campingmöblemanget. Han funderade som följande: - Har ju själv inte upplevt 50-talet men det ser skojigt ut.
 • Memma

  16.03.2008Kulturhistoria
  Den största memmaentusiasten som finns i Finland är troligtvis Ahmed Ladarsi i Dickursby. Han är kock och skulptör.

Del av serien