Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö - 2008-04-27

Titta & lyssna på Arenan

Avsnittet är inte tillgängligt. Du kan däremot titta på senaste avsnitt från samma serie.
 • Ellas vinval till Fransk löksoppa med osttoast

  27.04.2008Recept
  Det finns många som spontant rynkar på näsan vid tanken på att dricka vin till soppa. Till en krämig svampsoppa kanske det går an, men till löksoppa? Visst går det an!
 • Portion med fransklöksoppa i en skål och bröd med ägg på ett fat

  Fransk löksoppa med gratinerade smörgåsar: croque madame och croque monsieur

  27.04.2008Recept
  Med enkla ingredienser och lite extra omsorg blir det här en mycket god och matig soppa. Lök är ju en billig råvara som finns att tillgå året runt, så om man dessutom väljer ett billigt vin att koka ner blir den här klassikern en riktigt prisvärd rätt.
 • Mönsterristningar på strandfynd

  27.04.2008Konst
  Jag hittade några böcker om konsthantverk från olika delar av jordklotet med helt otroliga dekorationer och idéer! Med rätt enkla medel så kan man skapa intressanta mönster och reliefer..
 • Tankar inför planeringen och byggandet av Vårt Lusthus på Strömsö

  27.04.2008Bygga och bo
  Byggnaden skall förlänga utesäsongen, man är nästan ute fast man är inne. Den skall också förlänga odlingssäsongen, med sitt vindskydd och ljusa läge.
 • Samling av återvinningsmaterial - rivning av lada och skorsten

  27.04.2008Bygga och bo
  Det tar oftast tid att hitta en lada eller en skorsten som är färdig att rivas. Eller att hitta en ägare som är beredd att se nyttan med att bli av med ladan eller skorstenen.
 • Annas trädgårdsböcker

  27.04.2008Strömsö
  Sugen på att sluka trädgårdsböcker inför den kommande säsongen? Här ger trädgårdsmästaren och författaren Anna Gullichsen tips på de bästa böckerna ur hennes trädgårdsbibliotek på ca. 100 böcker.
 • Lusthuset: Grunden

  27.04.2008Bygga och bo
  Att lägga grunden för ett lusthus behöver inte göras så märkvärdigt om man tillåter att byggnaden rör på sig när tjälen lyfter och sänker marken. Lusthuset på Strömsö fick däremot en ordentlig grundläggning.
 • En grön skottkärra dekorerad med vita blommor, lastad med en hink med vita vårblommor, en vattenkanna i zink och en grep.

  Dekorera skottkärra

  27.04.2008Trädgård
  Hemma hos en glad och ivrig trädgårdsentusiast används skottkärran rätt mycket. Då den inte används göms den in i eller bakom trädgårdsskjulet. Varför inte måla skottkärran i glada färger och vackra mönster så att den istället blir ett dekorativt inslag i trädgården? Äntligen får skottkärran vara med!

Del av serien