Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö - 2008-06-08

Titta & lyssna på Arenan

Avsnittet är inte tillgängligt. Du kan däremot titta på senaste avsnitt från samma serie.
 • Asiatisk sallad med rabarbernudlar och Rabarber "Tarte fine"

  08.06.2008Recept
  Först ut är en kall asiatisk sallad med grillad kassler och nudlar efterföljd av en av Strömsökökets absoluta höjdare i dessertväg - tarte fin med rabarber. Sällan har något så enkelt och snabblagat smakat såhär gott.
 • Yxskaft

  08.06.2008Bygga och bo
  Spara spadar och yxor som skaftet gått sönder på, skafttillverkning är ett riktigt roligt kvällspyssel! Kapnota och material: Rundstav med en diameter på ca 3cm eller så kan man svarva till en ribba med motsvarande dimensioner riktigt torr björkved såg, hyvel och olika slipverktyg ev. målfärg eller linolja ev.
 • Bärträdgård med fågelskrämma

  08.06.2008Trädgård
  En bärträdgård måste inte vara jättestor, speciellt om man inte gillar att sylta och safta. Men om man ändå tycker om att äta färska bär och kanske få ihop till en eller två pajer under sommaren, så kan man plantera en liten och dekorativ bärträdgård istället.
 • Kasbergets japanska park

  08.06.2008Trädgård
  Kasbergets japanska park är en oas som kan göra anspråk på att vara Helsinfors mest rofyllda miljö. Parkens olika delar har alla sin speciella atmosfär.
 • Bild från magen och neråt på en pseron som står klädd i ett arbetsförkläde sytt av jeans och regnrock, med en trädgårdsgrep i handen, bredvid en hink med vita vårblommor.

  Förkläde av återvinningsmaterial

  08.06.2008Hobby och hantverk
  Med några klipp och ett par sömmar syr du hastigt ett planteringsförkläde av dina gamla jeans. Står man på knä i våt mull i trädgården blir man lätt både blöt och smutsig så därför gjorde Lee ett långt förkläde med en tilläggsdel av en bit regnjacka fodrad med en stickatröja för att ge värme och mjukhet.

Del av serien