Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö - 2008-09-21

Titta & lyssna på Arenan

Avsnittet är inte tillgängligt. Du kan däremot titta på senaste avsnitt från samma serie.
 • Pizza Paulino

  21.09.2008Recept
  Det finns en maträtt som Paul har talat entusiastiskt om ända sedan den första dagen han kom till Strömsö. För 11 år sedan jobbade Paul nämligen i den lilla bergsbyn Borgo a Mozzano i Toscana. Där bakade och smakade han stenugnsbakade pizzor som var utomjordiskt goda (Pauls egna ord). Och visst kan vi hålla med, bland dom ca.
 • Stenugn till Strömsös lusthus

  21.09.20081Bygga och bo
  Utgångspunkten, planer och reflektioner Pauls stora dröm ända sedan han steg in i Strömsö för första gången var att åstadkomma en stenugn. Och då det i lusthuskonceptet fanns en tanke om någon form av eldstad så var saken klar.
 • Kalkfärg för lusthusets innertak

  21.09.2008Bygga och bo
  I lusthuset ville vi ha ett ljusare tak för att det skulle bli lite mera ombonat och framförallt ljusare. Då taket består av ett enkelt lager bräder som ändrar med väderleken så valde jag kalkfärg.
 • Blyinfattade fönster

  21.09.2008Hobby och hantverk
  Blyinfattade glasfönster har anor från 800-talet. Tidigare var det främst i kyrkor man kunde se blyinfattade fönster men med tiden har det blivit allt vanligare t o m i vanliga bostadshus.
 • Krokning

  Pannlappar med krokning

  21.09.20082Hobby och hantverk
  Krokning är en gammal teknik som kan ses som något mittemellan att sticka och virka. Det sägs att den är föregångare till båda teknikerna.

Del av serien