Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö - 2008-11-30

Titta & lyssna på Arenan

Avsnittet är inte tillgängligt. Du kan däremot titta på senaste avsnitt från samma serie.
 • Levainbröd à la Jan Hedh (ur boken Bröd av Jan Hedh)

  30.11.2008Recept
  Känner du för att baka ett riktigt gott matbröd just den här julen? Då finns alla förutsättningar för det, mästerbagaren Jan Hedh besökte nämligen Strömsö.
 • Jan Hedhs bakningstips för godare bröd

  30.11.2008Recept
  I tiotals år har Jan Hedh jobbat med bröd, skrivit böcker och rest jorden runt för att lära sig bakningshantverket. Här delar han med sig av sina bästa bakningstips för godare bröd.
 • Margrét Halldórsdottirs laufabrauð

  30.11.2008Recept
  Laufabrauð är tunna runda kakor. Man skär ut mönster i dem och sedan steks de i t.ex. rypsolja. Förr använde man förstås annan typ av fett till stekningen.
 • Isländska jultraditioner

  30.11.2008Kulturhistoria
  De olydigaste och elakaste tomtarna finns på Island. Deras mamma Gryla var omtalad redan på 1200-talet, som den hemskaste trollkärringen som skrämde barn till lydnad.
 • Snabbstol

  30.11.2008Bygga och bo
  En enkel stol som kan plockas isär och förvaras platt i uthuset och som går att tillverka på bara några minuter. Jag ville ha en robust känsla och en rolig kontrast mellan ny färgsättning och naturligt material och för att få det använde jag okantade aspbräder som utgångsmaterial.
 • Dörrmatta av blåbärsris

  30.11.2008Trädgård
  Dörrmattor av björkris har funnits i alla tider, rismattan är slitstark och ekologisk, men något tråkig. Vi gjorde en lite annorlunda dörrmatta av metallstöd från en blomsterrabatt och blåbärsris flätat i ett trevligt rutmönster, enkelt, snabbt och funktionellt! Material: Galler, vi använde ett rabattstängsel/-skydd i metall, men ett vanligt galler med större maskor (5-10cm) går även utmärkt.
 • Julkort med God Jul

  Julkort med dansk vintage-känsla

  30.11.2008Hobby och hantverk
  Att skicka handgjorda julkort är en fin gest med mycket omtanke bakom.

Del av serien