Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö - 2008-12-07

Titta & lyssna på Arenan

Avsnittet är inte tillgängligt. Du kan däremot titta på senaste avsnitt från samma serie.
 • Glöggtider i Strömsö

  07.12.2008Recept
  Strömsös dryckesexpert Ella bjuder här på härliga ljuvt doftande och smakande hemgjorda glöggar. Det blir en kryddig rödvinsglögg och en trendig och fräsch alkoholfri ljus glögg. Den ljusa glöggen kan också göras med vitvin om man så önskar.
 • Paul och Elin med glöggtilltugg

  Glöggtilltugg

  07.12.2008Recept
  Det är trevligt att servera lite tilltugg till glöggen. Om man får oväntat besök och ändå vill bjuda på något annat än bara pepparkakor har Paul samlat ihop några enkla tips.
 • Pablos empanadas

  07.12.2008Recept
  Empanadas är ett slags köttpiråger som är ett vanligt argentiskt mellanmål, till och med populärare än pizza. Köttpirågerna blir alltid lite olika för alla viker ihop dem lite på sitt eget sätt.
 • Vintrig fönsterdekoration med stjärnspeglar och rhinestone

  07.12.2008Hobby och hantverk
  Genom att plocka ihop olika hobbymaterial och måla och dekorera dem i samma stil kan man få en lätt orientalisk liten fönsterdekoration. Lee tycker om att använda material på nya sätt, här har hon bland annat använt chipboard, rhinestone, dubbelsidiga stjärnformade akrylspeglar och dekorpasta för glasmålning.
 • Frostade kvistar med levande ljus

  07.12.2008Trädgård
  Har du någonsin tänkt på att ditt hobbyväxthus eller lusthus egentligen fungerar som en enda stor lykta? Det här var den ena idén till att inreda lusthuset med greninstallationer och levande ljus, för vad kan vara vackrare i ett mörkt vinterlandskap än en jättelykta upplyst med mååånga ljus! Den andra idén var att själv se till att få lite frost på kvistarna, eftersom det är lite osäkert nuförtiden med frost ute i naturen! Material: Grenar av asp ( gamla kvistar med fin mossa på kvistarna) Torra grankvistar överbevuxna med lava Torkade limefrukter Silverstjärnor Spraylim Strösocker Julgransljus och ljushållare Tunn spoltråd i sliverfärg Svart spoltråd (järntråd) Grov järntråd ( nr 18 binderitråd) Arbetsbeskrivning: Börja med att ”frosta” kvistarna, spruta spraylim på kvistarna och strö över strösocker, låt torka! Andra alternativ till limmet är t.ex.
 • Argentinsk dopfest

  07.12.2008Kulturhistoria
  När Luciano döps blir det dop på finländskt vis och fest på argentiskt vis. Lucianos mamma Petra är hemma från Vasa och pappa Pablo kommer från Mendosa i Argentina.

Del av serien