Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö - 2008-12-14

Titta & lyssna på Arenan

Avsnittet är inte tillgängligt. Du kan däremot titta på senaste avsnitt från samma serie.
 • Leverpastej efter Marco Pierre Whites recept.

  Leverpastej à la Marco Pierre White

  14.12.2008Recept
  Det här är en av julbordets höjdare. Det finns många olika varianter av leverpastej men just det här receptet fick Paul med sig när han jobbade med den mytomspunna kocken Marco Pierre White på 1990-talet.
 • Bilmatta

  14.12.2008Hobby och hantverk
  Bilmattor i skrikiga färger finns i dussinvarianter överallt, men om man inte vill ha en sådan och hellre vill att alla färger ska matcha hemma så kan man göra denna enkla variant. Anpassa färgval efter eget tycke och du har en snygg leksak som kan ligga framme till barnens glädje, utan att det stör ordningen i vardagsrummet.
 • Glöggbord

  14.12.2008Bygga och bo
  Det här är ett praktiskt litet extrabord, som går lätt att plocka fram när det behövs. Och när det inte längre behövs är det precis lika lätt att plocka bort.
 • Litauisk jul

  14.12.2008Kulturhistoria
  Litauen skiljer sig från de övriga baltiska länderna bland annat på så sätt att de flesta är katoliker. Och enligt katolsk sed fastar man före festen.
 • Eb röd bricka med mandariner och apelsiner som dekorerats med paljetter och sidenband i olika färger.

  Orientaliska apelsiner och mandariner

  14.12.2008Trädgård
  Apelsiner dekorerade med nejlikor och röda band hör till våra traditionella julprydnader, men hur kan vi utveckla temat vidare? Jag tog mig en tur till hobbyaffären och tygbutiken och gjorde verkliga fynd – paljetter och band i allsköns färger och former. Så var det bara att slå sej ner och låta fantasin flöda! Varva frukterna med halmbollar med minicyklamen i och du har ett litet stilleben på ditt vardagsrumsbord. Material: Apelsiner och mandariner Små dekorationsnålar (pyttesmå knappnålar från hobbyaffären) Paljetter, pärlor och annat glittrande och glimmande Band av olika slag, färgad järntråd etc.
 • Ett bord som dekorerats med ceriserosa minicyklamenblommor, värmeljus i gula glaslyktor och mandariner och palesiner som dekorerats med paljetter och sidenband i olika mönster.

  Minicyklamen i halmbollar

  14.12.2008Trädgård
  Miniblommor passar bra i festliga bordsdekorationer. Till jul kan man till exempel välja minicyklamen eller minijulstjärnor.

Del av serien