Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö - 2009-02-15

Titta & lyssna på Arenan

Avsnittet är inte tillgängligt. Du kan däremot titta på senaste avsnitt från samma serie.
 • Anita Storms mustiga älggryta.

  Jägaren Anita Storms mustiga älggryta

  15.02.2009Recept
  Jakt handlar inte bara om spänningen i att fälla bytet. För jägaren och hobbykocken Anita Storm handlar det om en naturupplevelse och för henne är det minst lika viktigt vad man gör av bytet som att fälla det.
 • Kråkbärsvinäger och hottomat à la Finngrundet

  15.02.2009Recept
  Passar utmärkt för Anita Storms stormiga viltgryta.
 • Scrapbooking

  15.02.2009Hobby och hantverk
  Scrapbooking kunde översättas med urklippsbok, man utgår från ett fotografi och pyntar en sida med minnen och anteckningar och förvarar dem i ett speciellt album. Det här är en starkt växande trend som också hittat till Finland.
 • Ryska dockor på nytt vis

  15.02.2009Konst
  Vissa saker ändrar med åren, saker som jag tyckte var lite udda och fula i tonåren är plötsligt hur snygga som helst! Ta matuschkor till exempel, förut tyckte jag de mest var färgstarkt grälla tanter, men nu är jag förälskad i dem! Hur kitschiga som helst är de! - Camilla - Det här behöver du: Dockmodeller i trä (finns att köpa i hobbyaffärer) Hobbyfärg Penslar, en bredare för grundering och riktigt smala för dekoren Hobbystämplar, bokstäver och dekorativa mönster Glansmedium/lack Så här gör du: 1. Jag har tänkt göra en egen variant på de ryska dockorna och väljer därför färgerna svart och vitt! Börjar med att grundera alla dockor svarta, ta isär delarna så de inte torkar ihop.
 • Kalendertavla av gamla fönster

  15.02.2009Bygga och bo
  Förr i världen sökte man upp en tätvuxen kådrik tall när man skulle göra fönster, och från den tallen var det bara kärnan av trädet som dög. Vissa delar som tunna spröjsen och droppnäsa, gjordes dessutom av den allra hårdaste biten av kärnan.

Del av serien