Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö - 2009-05-03

Titta & lyssna på Arenan

Avsnittet är inte tillgängligt. Du kan däremot titta på senaste avsnitt från samma serie.
 • Pauls kungliga barnmat

  03.05.2009Recept
  För att öka intresset och förståelsen för mat, är det lättast att låta barnen delta i matlagningen eller att de får komma med förslag på tema till kvällens middag. Paul tillreder en kungamiddag tillsammans med Albin 7 år och Hilda 8år. Det blir "Prinsessan på ärten" som varmrätt och Fattiga Riddare som dessert.
 • Trycka egna papper till små häften

  03.05.2009Hobby och hantverk
  Att trycka egna papper för olika hobbyalster och scrapbooking är både enkelt och roligt. Med hjälp av olika stämplar och olikfärgade stämpeldynor kan man lätt skapa personliga papper.
 • Dassmotorn - instruktioner och råd

  03.05.2009Bygga och bo
  ”Piss och skit” eller ”Kiss och bajs”. - ”Urin och fekalier” heter det oftast i skrift.
 • Finska normer & tilläggsinfo som berör torrtoaletter

  03.05.2009Bygga och bo
  Enligt finsk lagstiftning bör torrtoaletten och toalettavfallskomposten ha tät botten, så att inget rinner ut i marken. Toalettens ventilation bör ordnas så att inte luktolägenhet sprids i närmiljön.
 • Gerd Gellein Merkesdal och Lee Esselström beundrar ett lapptäcke.

  Gerd Gellein Merkesdal är expert på lappteknik

  03.05.2009Strömsö
  Lee reste till Norge för att besöka Gerd Gellein Merkesdal som vigt sitt liv åt tyglappar av alla de slag. Gerd har precis gett ut sin tionde bok om lappteknik och Lee besökte henne för att få inspiration och lära sig en speciell teknik som heter bakgrundsblock.
 • Gammaldags torg i Jakobstad - 3.5

  03.05.2009Hobby och hantverk
  En lekfull tidsresa för både barn och vuxna – så kunde man beskriva Gammaldags torg, marknaden som år efter år lockar en rekordpublik att samlas på torget i Jakobstad. Gammaldags torg är lika mycket mötesplats i sommarsolen som regelrätt marknad, och även om utbudet väcker fyndjaktinstinkten hos Wivan är hon nästan beredd att nöja sig med blotta stämningen.

Del av serien