Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö - 2009-11-01

Titta & lyssna på Arenan

Avsnittet är inte tillgängligt. Du kan däremot titta på senaste avsnitt från samma serie.
 • Hälsofrukost

  Hälsofrukost

  01.11.2009Recept
  Här kommer ett förslag på en underbar och inspirerande frukost som ser till att du återfår krafterna och att du kommer att prestera bättre en någonsin oavsett vad du har tänkt hitta på idag!
 • Tavla med retro serieteckningsmotiv

  01.11.2009Bygga och bo
  Sebastian gillar retrostilen på äldre Walt Disney motiv och därifrån kommer inspirationen till den här Dick Tracy liknande porträtteringen! Det här behöver du: Uppspänd tavelduk Akrylfärger Penslar i olika storlekar Uppförstorat foto (print från dator, sedan förstorat genom kopieringsapparat) Kalkeringspapper Blyertspenna Målartejp Stjärnschabloner Skärkniv Så här gör du: 1. Vi valde ut ett foto på Sebastian som sen kopierades upp i rätt storlek via kopieringsapparat.
 • Johan och Jims vindkraftverk

  Johan och Jims vindkraftverk

  01.11.2009Bygga och bo
  Johan och Jim gör ett litet vindkraftsexperiment där en propeller driver några hjul som får en dynamo att alstra ström och en lampa att lysa. Kapnota och material: 4 mm tjockt faner 4 st 120x500 mm 20 mm tjock rundstav 4 st 200 mm/li> Ett nav till propellern (en 50 mm tjock och cirkelformad björkträbit med en diameter på 100 mm) Holk eller rör i plastmaterial, håldiameter 10 mm 2 st bultar, 10 mm tjock och 110 mm lång Ett hjul med ca 400 mm diameter (20 mm tjock faner) Ett hjul med ca 350 mm diameter Ett gummihjul med ett kullagrat nav (något som snurrar med mycket liten friktion, ca 120 mm diameter) En ca 4 m lång planka att skruva fast allting i (mast) Gummislang (kompakt) med en diameter på ca 10 mm Snabblim Skruvar Brickor Propellern: - Såga först fyra stycken aningen konformade fanervingar.
 • Virkade muffins

  Virkade muffins

  01.11.2009Hobby och hantverk
  Här har Lee bullat upp med virkat skådebröd; prinsessbakelse, hallonmuffins, moccamuffins, chokladmuffins och små kokosbollar. Förr var det vanligt att man bakade till pynt och prydnad och den trenden är på väg tillbaka.

Del av serien