Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö - 2009-11-29

Titta & lyssna på Arenan

Avsnittet är inte tillgängligt. Du kan däremot titta på senaste avsnitt från samma serie.
 • Mjölksyrade grönsaker

  Mjölksyrade grönsaker

  29.11.2009Recept
  Det finns många olika sätt att konservera grönsaker på hösten. Att mjölksyra är ett väldigt traditionellt sätt som jag tror är lite bortglömt. Det här recepetet är ett försök att visa på hur roligt, gott och intressant det blir. - Paul -
 • Mjölksyrade grönsaker

  Tavla med bambin i vinterlandskap

  29.11.2009Konst
  Lees och Camillas vinter fick ett stänk rosa i vintertavlan de gjorde tillsammans. Här samsas bambin med handgjorda gamla blommor som kom på posten till Strömsöredaktionen från en trogen tittare.
 • Vin och ost

  Vin i advent - den perfekta ostbrickan

  29.11.2009Mat och dryck
  Ost och vin är en gudomlig kombination, men de flesta väljer ett och samma vin till hela ostbrickan, och då oftast ett kraftigt rödvin. Ostar är ju väldigt olika i smak, konsistens och intensitet, och rödvinet kan gå fint ihop med de smakrikaste ostarna, men fullständigt köra över de mildare.
 • Spiktavla

  Spiktavla

  29.11.2009Trädgård
  Många kommer säkert ihåg spiktavlan från 70-talet, den med olikfärgade garn som spänt upp mellan spikar i olika mönster ofta någon blomma eller liknande. Men – de är inte en sådan tavla som jag gör denna gång, tekniken är densamma – slå in spikar i ett underlag men här slutar likheten! Istället för att spänna garn mellan spikarna så använder jag spikarna som stickunderlag för att fästa materialen och göra en tavla med naturmaterial och andra material från växtvärlden.
 • Dragstoppare - stoppa draget och spara i uppvärmningskostnader!

  Dragstoppare - stoppa draget och spara i uppvärmningskostnader!

  29.11.2009Hobby och hantverk
  I ett gammalt dragigt hus kan det vara svårt att veta vilka hål man ska börja med att täppa till. För fönstren finns det fönstertejp men drag från dörrar kan vara svårare att bli av med.

Del av serien