Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö - 2010-04-25

Titta & lyssna på Arenan

Avsnittet är inte tillgängligt. Du kan däremot titta på senaste avsnitt från samma serie.
 • Renbogspita med champinjon, lingon och timjan

  Renbogspita med champinjon, lingon och timjan

  25.04.2010Recept
  Den här rätten kom till i en samekåta vid Nordkap. Det är glest mellan gatlyktorna där uppe så jag fick gå helt på känsla. Att välja fryst renskav är förstås enklast, men rätten blir otroligt mycket godare gjord på tunt, tunt skivad renkalvbog. Det får bli min definition av renskiljning.
 • Grillad kyckling med marinad från nordöstra Thailand

  25.04.2010Recept
  I nordöstra Thailand ska maten vara salt, syrlig och stark. Här är ett recept på grillad kykling som passar bra på sommarstugan.
 • Papayasallad

  25.04.2010Recept
  Det thailändska köket är känt för sina läckerheter, men går man till grunden är det ändå ris och chili som gäller. Här är receptet på en thailändsk sallad med bland annat papaya och chili.
 • Torkolla

  Torkolla - torka örter och växter

  25.04.20102Hobby och hantverk
  Jag torkar nästan alla mina örter och läkeväxter, eftersom det är ett så bra sätt att förvara dem. Det finns flera sätt att torka växter: Antingen breder man ut dem på ett tyg eller en bricka, eller så binder man knippen och hänger upp dem i taket.
 • Thailändsk karaoke på sommarstugan

  25.04.2010Kulturhistoria
  Phannee Kiveliö kommer från nordöstra Thailand och har bott över 20 år i Finland. Hon har skepparexamen.
 • Klängväxtstöd för grönväxter

  Klängväxtstöd för grönväxter

  25.04.2010Trädgård
  Klängväxtstöd är bra att ha för grönväxter som har ett slingrande eller hängigt växtsätt, för att få ljus och luft in i bladmassan. Många gånger hittar man inte i blombutikerna ett tillräckligt stort eller tillräckligt litet klängväxtstöd för just den växten man har där hemma och då är det roligt att kunna göra själv ett stöd av lämplig storlek.
 • Naturfotografering

  Naturfotografering

  25.04.2010Hobby och hantverk
  Genom att fråga sig tre frågor före och under tiden man fotograferar kan man göra fotograferandet både enklare och mera givande.

Del av serien