Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö - 2011-12-11

Titta & lyssna på Arenan

Avsnittet är inte tillgängligt. Du kan däremot titta på senaste avsnitt från samma serie.
 • Mammas ärtsoppa och svärmors senap

  Mammas ärtsoppa och svärmors senap

  11.12.2011Recept
  Hemlagad ärtsoppa hör till Michael Björklunds favoriter. Redan i unga år skippade han plättar och pannkaka för själva ärtsoppan. Här kommer receptet på Michaels mammas ärtsoppa som gärna får serveras med nybakt bröd.
 • Musikefterrätt à la Michael Björklund

  Musikefterrätt à la Michael Björklund

  11.12.2011Recept
  Michael sade en gång att musik inspirerar honom när han lagar mat. Nu fick han uppdraget att laga en dessert till en av Annes favoritlåtar, Alicia Keyes ”A woman’s worth”. Det resulterade i en efterrätt som Anne beskrev som ”en resa till himmelen”.
 • Jularrangemang 2011

  11.12.2011Hobby och hantverk
  Ett stort härligt och generöst jularrangemang gjort av torra tallkvistar, nedfallna barr från cembratallen och dekorerat med gamla julgransbollar i ny skepnad – kryddat med några vita julstjärnor och bärkvistar. Det låter väl lika lockande och stämningsfyllt som den käraste julsången eller ett doftande glas med den godaste julglöggen.
 • Festträd (Julträd)

  11.12.2011Hobby och hantverk
  Jag har tänkt mig ett festträd för återbruk som kan användas till alla årets högtider och fester; jul, midsommar, påsk och födelsedagar. När det roliga och högtidliga är över ställs det undan och vid nästa tillfälle återanvänds den krusade stommen och pyntas med nytt pynt.
 • Jims ljusstakar av gamla hyvlar.

  Hyvlar blir ljusstakar

  11.12.2011Hobby och hantverk
  Det finns ganska gott om gamla trähyvlar. De brukar inte vara speciellt dyra heller. Om man bedömer att hyveln sett sina bästa dagar som hyvel kan man ge den en ny funktion som juligt röd och hålla ljus.
 • Handgjord pappersstjärna hänger i taket i Strömsös kök.

  Julstjärnor i papper

  11.12.20112Hobby och hantverk
  De flesta av oss hänger upp stjärnor i juletid men en pappersstjärna kan pryda hemmet året om. Det här är enkel modell där olika slags papper och mönster kan användas. Ju fler stjärnor, desto bättre!

Del av serien