Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö - 2012-02-05

Titta & lyssna på Arenan

Avsnittet är inte tillgängligt. Du kan däremot titta på senaste avsnitt från samma serie.
  • Österbottenost

    Österbottenost / Iskällarost á la Strömsö

    05.02.2012Recept
    Att göra egen ost är något Paul hade funderat på länge och nu tog vi itu med ostexperiment á la Strömsö!
  • Marmelader av päron och ingefära samt av äppel

    Två marmelader till ostar

    05.02.2012Recept
    Marmelader passar utmärkt till ostar. En söt marmelad med en krämig ost och ett vin med motsvarande sötma gör susen för smaklökarna.
  • Crostini

    Ellas tillbehör till ostbrickan

    05.02.2012Recept
    Ella presenterar ett gäng annorlunda tillbehör till ostbrickan; torkade bär, svartbrödchips och crostinin med sting.
  • Ett kilogram ost ger upphov till lika mycket utsläpp som en bilresa på 60 km. Bild: Yle/BananaStock Ltd

    Ost och vin i ljuv förening

    05.02.2012Mat och dryck
    Kombinationen salt, syra och fett kan få det kärvaste och mest hetlevrade vin att bocka djupt och ödmjukt sjunga ut en hel aria av smaker i våra munnar. En bit välsmakande ost är just salt, syrlig och fet - och det är förklaringen varför ost och vin är som skapta för varandra.
  • Ostbricka

    05.02.20122Hobby och hantverk
    Fula och trista brickor gör ingen glad, men gamla träbrickor är perfekta att göra nya av. Varför då inte designa dina egena brickor? Jag använde mig av hemmagjort degopagelim och tyg.
  • Ostform/Laggbytta

    05.02.2012Hobby och hantverk
    Laggning är en gammal hantverksteknik och med den gjordes s k laggkärl. Laggkärl användes för att förvara mat i eller så använde man dem vid tillverkning av ost och smör.

Del av serien